به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
حیران فیلمی است که داستان عشق ماهی (دختری روستایی) و حیران ( مهاجر افغانی ) را به تصویر کشیده است. خانم شالیزاده عارف پور در اولین تجربه کارگردانی خود در این فیلم بلند , از نقش آفرینی بازیگرانی چون ,خسرو شکیبایی (پدر بزرگ ماهی) , باران کوثری( ماهی) و مهرداد صدیقیان (حیران) بهره برده است.
در این فیلم سینمایی حیران یک دانشجوی ممتاز افغانی است که برای تحصیل به ایران آمده است تا بلکه از این طریق آینده مطلوب خود را رقم بزند.که به صورت اتفاقی با ماهی دخری روستایی آشنا می شود و داستان عشق آنها از همان ابتدای فیلم با یک نگاه شروع می شود. حیران که شخصیتی مستقل و پر تلاش دارد که نمی خواهد عزت نفس و غرورش شکسته شود ( اگرچه در جریان خواستگاری غرورش را می شکنند) برای به دست آوردن ماهی وارد میدان مبارزه می شود . مبارزه با تبعیض, فقر. مبارزه برای تثبیت هویت و عشق واقعی اش. ماهی تن به این عشق خطیر می دهد که پیامدهای بسیاری دارد.
با وجود تمام نکات مثبت فیلم, مانند سکانس هایی که عشق حیران و ماهی را با ظرافت خاصی به تصویر کشیده بود و نکات منفی فیلم از جمله پرش های داستانی و پایان گنگ آن , برداشت های متفاوتی در مورد این فیلم مطرح است.
باران کوثری در فیلم حیران
1-اگرچه ظاهرا داستان با یک دغدغه انسانی ارائه شده که تا حدودی نیز توانسته بخشی از مشکلات بی شمار مهاجران افغانی مقیم ایران را به نمایش بگذارد و موجب تحریک عواطف بینندگان شود, ولی در بسیاری از سکانس ها از جمله , سکانس فرار کردن حیران از دست مامورین انتظامی و مشکلات کاری و شغلی حیران, حضور ماهی در این شکانس ها , ذهن هر بیننده تیز بینی را به این نکته مشغول می کند که به راستی در این سکانس ها مشکلات حیران مطرح است یا مشکلات ماهی؟؟
2- اما اگر در نگاهی دیگر , عشق پاک ماهی و حیران را موضوع داستان قرار دهیم, جای بسی تقدیر و تشکر است از دست اندرکاران این فیلم که حداقل توانسته اند این سوال را در ذهن بینندگان ایجاد کنند که اگر یک افغانی بدور از تمام تبعیض ها عاشق دختری ایرانی شود, به راستی چه باید کرد؟ آیا عشق هم می بایست مدرک و مجوز داشته باشد؟ آیا می توان شعله عشق عاشق را با رد مرز کردن خاموش کرد؟آیا .............؟
3- اما عمیق ترین برداشت را , با توجه به سکانس های متعددی که تنهایی , استرس و سرزنش شدن ماهی را نشان می داد , می توان چنین مطرح کرد که این فیلم را هشداری به تمام دختران ایرانی عاشق پیشه بدانیم که مبادا عاشق افغانی شوند و عشق خود را حداقل در این یک مورد خاص کنترل کنند. چراکه در غیر این صورت تمام مشکلات ماهی, بخشی از مشکلات آنها خواهد بود.
به نظر شما کدام برداشت می تواند در مورد این فیلم درست باشد؟!
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]