به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
ویلاییها از آن جهت برای مخاطب جذاب و دیدنی است که دوربینش را از وسط میدان جنگ به پشت جبهه ها برده و روایتی تازه از مقوله ددفاع مقدس را همراه با ترس و انتظار به مخاطب خود عرضه کرده است.
ویلاییها، رگه هایی از تفکرات فیلم های آپارتمانی این سال های سینمای ایران را نیز در خود داراست، فیلم هایی که پاسپورت و میل به رفتن موضوع اصلی آن هاست، در ویلایی ها هم زنی داریم که نگران فرزندانش است و می خواهد آن ها را ببرد و در مقابلش مادربزرگی که نماد تفکر سنتی است قرار دارد، طناز طباطبایی در ابتدای ورودش به منطقه ویلاها دیالوگی دارد که می گوید«اینجا خاکش خوبه اما شرایطش خوب نیست و برای همین می خواهم دست بچه هایم را بگیرم و ببرم»، تفکری که نمونه های مشابه آن را در فیلم های آپارتمانی نیز می توانید به وفور یافت کنید.
طناز طباطبایی در فیلم ویلاییها
در انتهای فیلم نیز تفکرات طناز طباطبایی، به عنوان مادر نسل آینده ایران تغییر آنچنانی نمی کند و به جای آن که تصمیم به رفتن کند، منتظر شوهرش می ماند تا او را ببیند و با او برود.
تم مرگ و فضای سیاهی که کارگردان با میزانسن خوب خود در منطقه ویلاها به عنوان محل سکونت همسران، مادران و فرزندان رزمندگان طراحی کرده سبب شده ذهن انسان قدری از آن چه تا به امروز از اقتدار مادران و همسران شهدا شنیده فاصله بگیرد، تا جایی که فرمانده زنان در ویلاها نیز از شنیدن خبر مرگ شوهر دیگر رزمندگان خوشحال می شده.
ریتم فیلم از وسط ها کند می شود، خرده قصه هایی بی ربط در میانه های داستان وجود دارد که به هیچ درد فیلم نمی خورد، مثلا آن اتفاق که ثریا قاسمی در بیمارستان پسری را می بیند که فکر می کند فرزندش است و بعد ماجرای خبر شهادت به کلی از قصه بیرون است و در فیلم جا نمی گیرد.
ثریا قاسمی در فیلم ویلاییها
البته از کاستی ها که بگذریم، طراحی صحنه خوب و نشان دادن رشادت ها و کمک های زنان ایرانی در پشت جبهه که خود مسئله ای مهم و اثر گذار در پیروزی جنگ هشت ساله عراق علیه ایران بود، از نقاط مثبت این فیلم است. مسئله ای که به جرأت می توان گفت تا به حال در سینمای ایران دیده نشده است.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.