به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
مهران مدیری سالها مترصد ساخت فیلم سینمایی بود تا این که سال گذشته این اتفاق افتاد. نتیجه «ساعت 5 عصر» اما به مذاق همه خوش نیامده و در کنار تمجیدها ، تک انتقادهایی به گوش می رسد. فعلا فیلم در روزهای آغازین اکران است و حجم خبرهای حاشیه های مثل هیاهوی فروش و حضور کارگردان در سینماها بر تحلیل های فنی می چربد. همین قدر اشاره کافی است که در روزهای آینده نقدهای منفی «ساعت 5 عصر» بیشتر خواهد شد.
وحید سعیدی در هفته نامه همشهری جوان ابتدا نقبی به گذشته مهران مدیری زده و نتیجه گرفته «ساعت 5 عصر» شروع نومید کننده این کمدین محبوب در سینما است:
1. بعضی وقت آدم ها با تیشه به جان خودشان می افتند. حالا حکایت مهران مدیری است که بعد از سال ها با ساخت اولین فیلم سینمایی اش دست به این خود تخریبی زده، فیلمی که حالا نشان می دهد که سلطان بی رقیب کمدی تلویزویون در عرصه سینما شیر بی یال و کوپالی است که نه تنها حرف تازه ای که اصلا هیچ حرفی برای گفتن ندارد که ندارد.
سیامک انصاری در فیلم ساعت 5 عصر
2. مهران مدیری سال هاست که با خودش کلنجار می رود و به هر طریقی این در و آن در میزند که از تک وتا نیفتد و به همه ثابت کند، خودش به تنهایی برای موفقیت یک پروژه کافی است و این برند اوست که طی همه این سال ها توانسته مخاطبان را شیفته و پاگیر کارهایش بکند. مدیری با چنین تفکری به مصاف پروژه هایش در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی رفت، اما ماحصل این مصاف برای او حاصلی جز شکست نداشت. مدیری بعد از موفقیت کم نظیر «مرد هزار چهره»، فصل دو این سریال را با اتکا به همین خودباوری ساخت که ماحصلش یک شسکت تمام عیار بود، اما موفقیت مقطعی «قهوه تلخ» موجب شد تا او به این باور برسد که شکست سریال قبلی یک اتفاق بوده و این برند اوست که همچنان کار می کند. سیر نزولی مدیری دقیقا از همین نقطه استارت خود، سریال هایش یکی بعد از دیگری با مخ زمین خوردند، ضرر پشت ضرر او را مجبور کرد که عطای کارکردن در شبکه نمایش خانگی را به لقایش ببخشد و دوباره به تلویزیون برگردد.
نگین معتضدی در فیلم ساعت 5 عصر
3. مدیری بعد از ناکامی مطلق در شبکه نمایش خانگی در بدترین شرایط به تلویزیون آمد. مسولین وقت در قامت یک فاتح از او استقبال کردند ، گویی او قرار بود معجزه کند و با ساخت سریالی برای آنها مخاطبان گریزان از رسانه را جذب کند. همین هیاهو برای بازگشت سردار شکست خورده، بازهم مدیری را به بیراهه برد و او را همچنان بر این باور مصر نگه داشت که برندش همچنان به تنهایی کارکرد دارد. با همان تیم همیشگی «درحاشیه» را ساخت که تولیدش بازهم ثابت کرد مدیری بدون داشتن یک نویسنده خوب و طنزشناس ، هیچ کاری از پیش نمی برد. شکست فصل دوم «درحاشیه» دیگر خود مهران مدیری را هم به این باور رساند و همین موجب شد تا دور کارگردانی را خط بکشد و به پیشنهاد مهراب قاسمخانی برای اجرای برنامه «دورهمی» پاسخ مثبت بدهد. او به عنوان مجری وارد برنامه شد، اما بعد از گذشت چند ماه ماجرای ممنوع الکاری مهراب قاسمخانی شرایطی را موجب شد تا مدیری علاوه بر اجرا ، کارگردانی پروژه را هم بپذیرد، پروژه ای که احیای دوباره مدیری را به همراه داشت.
سیامک انصاری در فیلم ساعت 5 عصر
4. مهران مدیری با «دورهمی»دوباره احیا شد و محبوبیتش را به دست آورد، او بعد از مدتها توانست که به تنهایی و با اتکا به خودش و توانایی هایش به اوج برگردد، شاید همین بازگشت موجب شد تا مدیری دوباره به این باور برسد که خودش اگر سرحال باشد می تواند به تنهایی منجی یک پروژه باشد. او اینبار برای اثبات این فرضیه ، عرصه وسیع تری را انتخاب کرد و تصمیم گرفت بعد از سال ها به سینما ورود کند تا در اینجا به همگان ثابت کند که مهران مدیری به تنهایی می تواند منجی یک کار باشد.
مهران مدیری در پشت صحنه فیلم ساعت 5 عصر
5. مدیری ریسک بزرگی کرد، به ظاهر با نوشته ای از خودش گام به سینما گذاشت ، اما سینما نه تلویزیون است نه شبکه نمایش خانگی که او چند ده قسمتی برای آزمون و خطا فرصت داشته باشد. اینجا نهایت 100 دقیقه وقت داری ، بنابراین برای میخکوب کردن تماشاگرت در همین فرصت کم می بایست دستت پر باشد. دست پر هم یعنی داشتن یک متن قوی و مستحکم که چفت و بستش درست باشد و عناصر داستانش لق نزد. اما مدیری برای ساخت نخستین فیلمش «ساعت 5 عصر» دستش پر که نبود هیچ، خالی تر از هر زمان دیگری هم بود. در این مواقع که دست خالی است حداقل یک کارگردان هوشمند به ویترین کارش رنگ و لعاب می دهد و جلوی دوربین اش را به یک بازیگر چهره و محبوب می سپارد. کاری که مدیری نکرد و نقش اول فیلمش را به سیامک انصاری داد، بازیگری که در سینماهیچ کارگردانی تا به حال نقش دوم فیلمش را هم به او نسپرده است. او با این بضاعت و فقط با اتکا به برند خودش «ساعت پنج عصر» را ساخت. فیلمی که حالا سندی است تمام عیار برای خود مدیری که متوجه شود که به تنهایی کار به جایی نمی رسد و با این سبک و سیاق سینما خیلی زودتر از حد تصور او را پس می زند، صنعتی که نشان داده به بزرگتر از مدیری هم رحم نمی کند و اگر او با همین دست فرمان به مسیرش ادامه دهد، سینما او را خیلی زودتر از حد تصور فید خواهد کرد.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.