به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
واقعیت این است که سینما در کشور ما، این روزها خیلی مظلوم شده است. عدهای که شعار ارزشی و متدینی دارند، موج حمله به سینما را آغاز کردهاند و تلاش دارند از سینما تصویر زشت وفاسدی برای متدینین جامعه ترسیم کنند. متاسفانه برخی از این منتقدان با ظاهری مذهبی در رسانه ملی هم حضور مییابند و نسبت به سینما و اهالی سینمای ایران حتی توهین و فحاشی میکنند. این در حالی است که به نظر من اهالی سینما بسیار نجیبند و بسیار هم مظلوم هستند.بهطور مثال نگاه کنید به فیلمی چون «فروشنده»؛ به راستی در کجای سینمای ایران میتوان چنین فیلمی پیدا کرد که نسل امروز ایران را نسل مومن و باگذشتی نشان میدهد و با زبانی سینمایی صحبت میکند که علاوه بر استقبال مردم و مخاطبان در داخل، با اقبال جهانی مواجه میشود و مخاطبان خارجی هم فرهنگ و اعتقاد جامعه ایرانی را میپذیرند.
آیا از این فیلم بهتر میتوان ساخت که بهراحتی بتواند تبلیغ دین کند. آیا حتما باید در فیلم فردی نمازخوان باشد یا شعارهای مذهبی بدهد تا بفهمیم فردی مسلمان است. آیا نمیتوان در زوایای داخلی و مخفی یک فیلم، تبلیغ دین کنیم. فروشنده در دل خود همین را تبلیغ میکند. بهیاد آورید صحنهای را که شهاب حسینی از خوردن ماکارونی پرهیز میکند، فقط به خاطر اینکه فکر میکند لقمه حرامی است که سر سفرهاش قرار گرفته...خوب ما باید از فیلم «فروشنده» فرهادی خوشحال باشیم و مدال افتخار به فرهادی بدهیم که توانسته فیلمی بسازد که هم درداخل کشور و هم در خارج زبان «فروشنده» را میفهمند و در برابر برخی فیلمها که جوان ایرانی را نسلی معلومالحال نشان میدهد، فیلمی ساخته که نسل امروز را نسل باایمانی نشان میدهد و مورد احترام است.به اعتقاد من امروزه، عدهای به علت مخالفت با جریانات سیاسی گروهی، اقدام به انتقاد از فیلمهای امثال «فروشنده» میکنند و حتی گاهی در این مسیر اقدام به فحاشی میکنند.
یا برای مثال در حال حاضر در برخی برنامههای سینمایی تلویزیون باب شده که ادعا میشود فیلمی جشنوارهای است. خوب خاطرم هست این جمله متعلق به دهه 60 بود. دورانی که عدهای از نیروهای ارزشی و متدین از این لفظ استفاده میکردند برای محکوم کردن حضور برخی فیلمهایی که متاسفانه به انقلاب اسلامی نیش میزدند. در آن زمان این لفظ و بیان مناسبت داشت اما امروزه حتی اگر بخواهیم انقلابیترین و دینیترین فیلم را هم در جهان مطرح کنیم باید از کانال جشنوارهها بگذرد.منتقدی که هنوز از اتهام جشنوارهای بودن فیلمها استفاده میکند، یا سی چهل سال است که به خارج از کشور نرفته و از فرآیندهای حضور جهانی فیلمها خبر ندارد یا اینکه میخواهد به عمد ذهنها را خراب کند و به نوعی سینما را تخریب کند.فکر میکنم برخی دوستانی که مدعی سینمای ارزشی و دینی هستند، به این دلیل که در تولیدشان به بنبست رسیدهاند و نمیتوانند فعالیت قویتری داشته باشند از روی حسادت و بغض به برخی فیلمسازان حمله میکنند و برخی منتقدان را تحریک یا تشویق میکنند. در صورتی که تعیین استراتژیهای جدید بر اساس شرایط جدی، گام مثبتتری در جهت اثبات سینمای انقلاب اسلامی است.باید مواظب بود در سینما هم قضیه انتخابات گذشته پیش نیاید که همه پیشبینیهای اصولگرایان ارزشی بهخاطر تحلیلهای نادرست به شکست ختم شد.منتقدانی که تحلیل جدیدی از سینمای جهان و سینمای امروز ایران ندارند و نمیدانند چه استراتژی در خصوص سینمای امروز انقلاب اسلامی بهکار ببرند، متاسفانه از الفاظی استفاده میکنند که مردم را نسبت به سینما و سینماگر بدبین میکنند.
این خلاف نظریه رهبری است که توصیه دارند از هنر سینما به نحو احسن استفاده کنید و سینما را کلید پیشرفت میدانند و توصیه دارند که هنر از طریق سینما منتقل شود.فیلمی چون «فروشنده» که تماشاگر ایرانی را به داخل سالن میبرد و به او میگوید که فکر کنید؛ درباره زندگی و سرنوشت خود تصمیم بگیرید که چگونه رفتار کنید. خوب این فیلم کجا جوان را منحرف میکند؟ این فیلم جوان را به سمت ایمان و اعتقاد بیشتر سوق میدهد.متاسفانه برخی رسانههای ارزشمدار نمیتوانند در تحلیلهای خود تامل و تعمق کنند یا تعامل کنند. به این دلیل که اصغر فرهادی ممکن است قیافهاش یا برخی رفتارها و گفتارهایش با دیدگاه اعتقادی برخی نزدیک نباشد هر اثر هنری که خلق کند، محکوم است و مواضع و اخلاقش چون مشابه من نوعی نیست متهم به فسادانگیزی و... است.در مقابل هر فیلمسازی که تابلوی ارزشمداری دارد، هر فیلمی که بسازد حتی اگر ارزش سینمایی و محتوایی هم نداشته باشد باید حمایت شود. این استراتژی غلط است و نشان از بیتدبیری دارد. البته در جایگاه تخصصی نقد ممکن است اشکالاتی به فیلم وارد باشد که هست اما شیوه برخورد مهم است که اول مخاطب ایرانی را از سینمای امروز ایران بیزار نکنیم و دوم از پتانسیل موجود سینمای ایران در جهت اهداف ارزشمدارانه درست استفاده کنیم.
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.
[منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
واقعا لذت بردم.
ولی خب بعضی مسائل و بعضی کارها و بعضی چیزها، مثل چاقوی دو لبست یا به قول گفتنی مثل دوستی خاله خرسست.
از دل آدم ها خدا خبر داره.