به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
شعلهور، پنجمین فیلم حمید نعمتالله است، فیلمی که «حسادت» را به عنوان مضمون قصه خود انتخاب کرده، حسادت زائد الوصفی که زائیده مدرنیته است و انسان مدرن، گریزی از آن ندارد و از صبح تا شب باید بدود و آخر شب هم ناراضی از همه چیز سر به بالین بگذارد، حسادتی که فرید شخصیت اول فیلم نعمت الله را هم به ورطه نابودی و ویرانی میکشاند.
دارا حیایی در فیلم سینمایی شعله ور
امام صادق حدیثی در مذمت حسادت دارد که در آن می فرمایند: «انسان حسود پیش از آنکه به طرف مقابل زیان برساند به خودش زیان رسانده است.» (مستدرک، ج ١٢، ص ١٨) و قصه فرید هم همین گونه است، او به خیال این که با حسادت و عقده گشایی از انسان های موفق دور و اطرافش می تواند خود را آرام کند، خودش رو به ویرانی می رود.
مضمون حسادت و این که یک آدم حسود تا چه میزان می تواند در منجلابی که خودش برای خودش ساخته غرق شود را نعمت الله در قصه هایی چندپاره برای مخاطب روایت میکند، خرده قصه هایی که بر خلاف فیلم های قبلی نعمت الله مخاطب ممکن است آن را پس بزند؛ چرا که نتوانسته نخ تسبیحی محکم برایشان در بطن روایت جور کند، از عشق یک هویی به زن سیستانی تا اوج رذالت های فرید بدون شخصیت پردازی های درست و جا افتاده.
امین حیایی در فیلم سینمایی شعله ور
نعمت الله که تبحر خاصی در خلق فضاهای فانتزی در دل قصه های رئال دارد، همیشه سعی داشته فضاهایی با تکیه بر طراحی های خوب صحنه و خلق شخصیت های مکمل بیآفریند و در دو فیلم آخرش یعنی رگ خواب و شعله ور سعی کرده با مونولوگ گویی شخصیت های اصلی قصه اش کمی به خلق این فانتزی کمک کند، البته در این فیلم تا حد زیادی جهان فکری فیلمساز، در تجسد فضاسازیها و جغرافیای بصری، نمود فیزیکی یافته است.
لوکیشن انتخابی سیستان و بلوچستان و نمایش رقص های محلی به عنوان نماد سنت و فرید به عنوان فردی که از تهران آمده به عنوان نماد مدرنیته انتخاب هوشمندانه ای است، انتخابی که در انتها به مخاطب نشان میدهد که چگونه مدرنیته خودش و سنت را به آتش می کشد و کار درست را آن کس انجام می دهد که به موقع خود را از این بازی بیرون بکشاند.
امین حیایی و زهرا حاتمی در فیلم سینمایی شعله ور
سینمای ایران آنقدر خود را در آپارتمان ها بالا شهری محبوس کرده بود که تماشای سیستان و آن طبیعت و دریایش مخاطب را به وجد می آورد قصه معیوب و شخصیت پردازی ناقص نعمت الله در شعله ور را تا حدودی تحت الشعاع قرار می دهد.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.