به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
سریال تلویزیونی سلطان صاحبقران بهکارگردانی علی حاتمی در 44 سال پیش یعنی سال 1354 در گونه حادثهای و تاریخی تولید شده است. سلطان صاحبقران توانست در مرجع ارزشگذاری سینما و تلویزیون یعنی منظوم نمره 5.8 از 10 را از سوی مردم بدست بیاورد که نشان میدهد عموم مردم سلطان صاحبقران را اثری متوسط اما مفید برای تماشا ارزیابی میکنند.
بازیگران سریال سلطان صاحبقران چه کسانی هستند؟ در سلطان صاحبقران بازیگرانی چون جمشید مشایخی در نقش ناصرالدینشاه قاجار، پرویز فنیزاده در نقش ملیجک، ایرن زازیانس در نقش مهد علیا، مادر ناصرالدینشاه، سعید نیکپور در نقش میرزا رضا کرمانی، ناصر ملکمطیعی در نقش امیرکبیر، جهانگیر فروهر در نقش میرزا آقاخان نوری و محمود نوربخش به ایفای نقش و بازیگری پرداختهاند. در سریال سلطان صاحبقران حدود 21 بازیگر جلوی دوربین رفتهاند که از نظر تعداد بازیگران میتوان سلطان صاحبقران را یک اثر پربازیگر عنوان کرد. از اینلحاظ کارگردانی سریال سلطان صاحبقران باتوجه به بازی گرفتن از این تعداد بازیگر و مدیریت آنها کار بسیار دشواری بوده است؛ باید بررسی کرد آیا علی حاتمی بهعنوان کارگردان و بهعنوان بازیگردان و همچنین تیم بازیگری سلطان صاحبقران توانستهاند در این زمینه موفق باشند و بازیهای درخشانی را نمایش دهند؟
از دیگر بازیگران سریال سلطان صاحبقران میتوان به سعید امیرسلیمانی، صادق بهرامی، سعید پورصمیمی، کنعان کیانی، اسماعیل داورفر، مرتضی احمدی، مهری ودادیان و مرضیه برومند اشاره کرد.
از محتوا و داستان سریال سلطان صاحبقران چقدر اطلاع دارید؟ فیلمنامه سلطان صاحبقران توسط علی حاتمی نوشته شده است.
در خلاصه داستانی که یا از سوی تیم رسانهای اثر و یا توسط دیگر رسانهها درباره داستان سلطان صاحبقران منتشر شده است، میخوانیم: «داستان از روز دوازدهم ذیقعده سال ۱۳۱۳ (قمری) آغاز میشود. زمانی که ملیجک که نور چشمی سلطان محسوب میشود، سلطان ناصرالدینشاه قاجار را از خواب بیدار میکند تا مهیّای جشنها و مراسم مربوط به پنجاه سالگی سلطنتش شود. امّا ناصرالدین شاه به خاطر پیش بینی منجم باشی دربار که پیشگویی کردهاست که پس از پنجاه سال سلطنت ممکن است که علیه جان وی سوء قصدی صورت بگیرد، نگران است. او اعلام میکند که مایل نیست کسی را ملاقات کند، و سپس رییس نظمیه و حکیمباشی و برخی درباریان را به حضور میپذیرد و برای سرگرمی صورت ملیجک را نقاشی میکند و به مرور خاطرات خویش میپردازد. این طور که پیداست شاه از برخی کارهای گذشته خود از جمله به خصوص از رفتاری که با میرزاتقی خان امیرکبیر داشته و او را پس از برکنار کردن از صدراعظمی، به قتل رساندهاست، پشیمان است. به تدریج وی به رؤیایی که ما آن را با فلاش بک میبینیم، فرو میرود و در ذهن خویش کمکها و راهنماییهایی را که امیرکبیر برای بر تخت نشاندن او انجام داده و روز انتصاب امیرکبیر به صدراعظمی و نیز ازدواج او با خانم عزتالدوله (زری خوشکام) تنها خواهر تنی شاه را به خاطر میآورد. امّا اندکی بعد مهد علیا، مادر ناصرالدین شاه ، با داماد خویش، امیرکبیر، به دشمنی و لجاجت برمیخیزد و نزد دخترش عزتالدوله ، که به دیدار او آمدهاست، از امیر بدگویی و گلایه میکند. عزتالدوله میکوشد اختلافات شوهرش امیرکبیر با مادر خود، مهد علیا را برطرف کند که موفق نمیشود. نهایتاً عزتالدوله همسرش را در جریان حوادث پشت پرده قرار میدهد و امیر را از نقشهٔ شومی که مادرش مهدعلیا، علیه او چیدهاست، آگاه میسازد. در این اثنا میرزا آقاخان نوری که به جرم اختلاس به کاشان تبعید شده بود نیز، نقض قانون کرده و بدون رُخصت وارد تهران میشود و از ترس واکنش امیر نظام و برای فرار از مجازات بست مینشیند. امّا میرزاتقی خان امیرکبیر برای پایان دادن به بستنشینی میرزا آقاخان زنجیرهایی را که او خود را با آن بستهاست پاره میکند. در مقابل میرزا آقاخان نوری نیز با نفوذ به سفره خانهٔ مهدعلیاراه تاثیر بر تخت سلطنت را مییابد و شروع به توطئه چینی علیه امیرنظام میکند. او ضمن تبانی با مهدعلیا، با وی هم پیمان میشود تا دشمن مشترک خود، امیرکبیر، را از میان بردارند. توطئهای که سرانجام به نتیجه میرسد و ناصرالدین شاه را به برکناری و سپس قتل امیرکبیر وادار میسازد. میرزاآقاخان که خود را با همین قبیل اقدامات تا مقام صدراعظمی بالا کشاندهاست، تحت الحمایهٔ سفارت انگلیس به شمار میآید و پس از بازگشت قبلهٔ عالم از سفر، با خدعهٔ جهانخانم که خود را محتضر و رو به موت نشان میدهد و بدینسان ترحم شاه را برای میرزاآقاخان جلب میکند، مورد عفو ملوکانه قرار میگیرد. قسمتهای دیگر سریال به ماجرای قتل امیرکبیر در حمام فین کاشان، موضوع روابط عجیب شاه با ملیجک ماجرای ترور شاه در بارگاه شاه عبدالعظیم بدست میرزا رضا کرمانی ، جریان بازپرسی و سین جیم یا استنطاق میرزا رضای کرمانی و.... پرداختهاست.»
سریال سلطان صاحبقران از نظر ساختار (فرم)، محتوا و محیط تولید، به آثار مختلفی شباهت دارد. با توجه به شاخصهای متعدد و گوناگونی میتوان گفت آثار مرتبط سریال سلطان صاحبقران عبارت است از: سریال دلیران تنگستان، سریال آسمان من، سریال هزار دستان، سریال امام علی (ع) و سریال تبریز در مه.
از نظر تاریخچه فعالیت کارگردان و بازیگران سریال سلطان صاحبقران نیز آمارها و نکات جذابی را میتوان بیان کرد. براساس آمارها سریال سلطان صاحبقران به طور متوسط فعالیت 14ام بازیگران این اثر است. براساس امتیاز مردم سریال سلطان صاحبقران بهترین اثر صادق بهرامی و یکی از 4 اثر شاخص سیروس حسنپور و محسن هرندی در حرفه بازیگری محسوب میشود.
4 تن از بازیگران سلطان صاحبقران، اولین فعالیت جدی بازیگری خود را در این اثر تجربه کردهاند، در واقع در سلطان صاحبقران 4 سریال اولی بودهاند: سعید نیکپور، محمود نوربخش، رضا بابک و زری خوشکام.
همچنین علی حاتمی کارگردان سلطان صاحبقران اولین همکاری خود با بازیگرانی چون پرویز فنیزاده، ایرن زازیانس، کنعان کیانی، اسماعیل داورفر، مرضیه برومند، عباس دسترنج، سیروس حسنپور، محسن هرندی و کیومرث حبیب زاده را در این اثر تجربه کرده است. در میان بازیگران سلطان صاحبقران نیز 179 همکاریِ اول رخ داده، بهعبارت دیگر در این سریال میان هر یک از 21 بازیگر با یکدیگر یک رابطه همکاری شکل گرفته که 179 همکاری برای اولینمرتبه در سلطان صاحبقران رخ داده است. مانند: جمشید مشایخی و ایرن زازیانس، پرویز فنیزاده و سعید نیکپور، ناصر ملکمطیعی و محمود نوربخش، جهانگیر فروهر و سعید پورصمیمی، سعید امیرسلیمانی و صادق بهرامی.
آیا میدانید کدام هنرمندان سریال سلطان صاحبقران فوتکردهاند؟ از میان عوامل و بازیگران سریال سلطان صاحبقران، 6 نفر به دیار باقی سفر کردهاند و دیگر در میان ما نیستند: شادروان علی حاتمی، مرتضی احمدی، جهانگیر فروهر، مهری ودادیان، ناصر ملکمطیعی و اسماعیل داورفر.
نظرتان درباره ضرباهنگ و تدوین سریال سلطان صاحبقران چیست؟ تدوین سلطان صاحبقران را موسی افشار انجام داده است. علی حاتمی طراحی صحنه سریال سلطان صاحبقران را انجام نموده است. ناصر لالهزاری چهرهپردازی یا طراحی گریم سریال سلطان صاحبقران را برعهده داشت. موسیقی متن سریال سلطان صاحبقران اثر واروژان است. در مجموع بیش از 29 نفر در تولید سریال سلطان صاحبقران نقش داشتهاند و هر یک از آنها در منظوم یک صفحه اختصاصی دارند.
همچنین در بخش بررسی سریال سلطان صاحبقران 2 نفر از میان مردم به نقد و تحلیل خود از سلطان صاحبقران پرداختهاند.
تاکنون در صفحه اختصاصی سریال سلطان صاحبقران در منظوم اطلاعات بسیاری توسط پژوهشگران و مردم ثبت شده است؛ در بخش گالری عکس و پوستر سریال سلطان صاحبقران 4 عدد، در بخش ویدئو و تیزر سریال سلطان صاحبقران 2 عدد، گردآوری و درج شده است. همچنین تاکنون در بخشهای حواشی سریال سلطان صاحبقران، دیالوگ برتر سریال سلطان صاحبقران، سوتی سریال سلطان صاحبقران و نقد سریال سلطان صاحبقران هنوز موردی ثبت نشده است. قطعا ما و شما به این حد قانع نیستیم؛ باید بهکمک علاقمندان فیلم، سریال و تئاتر، این دایرةالمعارف آنلاین و بانک اطلاعات هنرمندان و آثار سینما، تلویزیون و تئاتر را کامل و کاملتر کنیم.