به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
فیلم تلویزیونی دختر بهکارگردانی سیدرضا میر کریمی در 4 سال پیش یعنی سال 1394 در گونه درام تولید شده است. دختر که اولین فیلم سیدرضا میر کریمی محسوب میشود و توانست در مرجع ارزشگذاری سینما و تلویزیون یعنی منظوم نمره 6.5 از 10 را از سوی مردم بدست بیاورد که نشان میدهد عموم مردم دختر را اثری متوسط اما مفید برای تماشا ارزیابی میکنند. سیدرضا میر کریمی تهیهکننده دختر این فیلم را، بهعنوان محصول کشور ایران تهیه کرده است. دختر در تاریخ 1398/01/09 پخش خود را آغاز کرد. در آن روزها دختر توانست آمار فروش 3،054،862،300 تومان را به ثبت برساند.
بازیگران فیلم دختر چه کسانی هستند؟ در دختر بازیگرانی چون فرهاد اصلانی، مریلا زارعی، ماهور الوند، نیوشا مدبر، مسعود سخایی، یاسمن معاوی و قربان نجفی به ایفای نقش و بازیگری پرداختهاند. در فیلم دختر حدود 22 بازیگر جلوی دوربین رفتهاند که از نظر تعداد بازیگران میتوان دختر را یک اثر پربازیگر عنوان کرد. از اینلحاظ کارگردانی فیلم دختر باتوجه به بازی گرفتن از این تعداد بازیگر و مدیریت آنها کار بسیار دشواری بوده است؛ باید بررسی کرد آیا سیدرضا میر کریمی بهعنوان کارگردان و بهعنوان بازیگردان و همچنین تیم بازیگری دختر توانستهاند در این زمینه موفق باشند و بازیهای درخشانی را نمایش دهند؟
از دیگر بازیگران فیلم دختر میتوان به شاهرخ فروتنیان، ابتسام بقلانی، مانلی اصفهانی، مهدخت مولایی، علیرضا رحیمی، سارا خسروی، یوسف قلیچ و مینووش رحیمیان اشاره کرد.
از محتوا و داستان فیلم دختر چقدر اطلاع دارید؟ فیلمنامه دختر توسط مهران کاشانی نوشته شده است. تحقیق و پژوهش اثر دختر برعهدهی سمیه صوفیان و مشاور گروه نویسندگی سیدرضا میر کریمی بوده است.
در خلاصه داستانی که یا از سوی تیم رسانهای اثر و یا توسط دیگر رسانهها درباره داستان دختر منتشر شده است، میخوانیم: «آقای عزیزی که سرپرست بخش تعمیرات و نگهداری پالایشگاه آبادان است برای مراسم خواستگاری دخترش آماده میشود و ستاره دختر دیگرش در همان روز قصد سفر به تهران برای شرکت در جشن خداحافظی یکی از دوستان همدانشگاهیاش را دارد. پدرش به دلایلی به این سفر مشکوک است و این آغاز ماجراست...»
فیلم دختر از نظر ساختار (فرم)، محتوا و محیط تولید، به آثار مختلفی شباهت دارد. با توجه به شاخصهای متعدد و گوناگونی میتوان گفت آثار مرتبط فیلم دختر عبارت است از: فیلم یه حبه قند، فیلم زیر سقف دودی، فیلم امروز، فیلم ماهی سیاه کوچولو و فیلم دیگری.
فیلم دختر در میان لیست 100 فیلم برتر تاریخ ایران در سامانه منظوم مرجع ارزشگذاری سینما و تلویزیون، رتبه 5 را با امتیاز و رأی مردم کسب کرده است.
فیلم دختر در 1 جشنواره شرکت کرده است و توانسته در مجموع برای 6 مورد نامزد کسب جایزه و برای 1 بار برنده جایزه شود. در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر، سیدرضا میر کریمی نامزد جایزه بهترین فیلم، سیدرضا میر کریمی نامزد جایزه بهترین کارگردانی، فرهاد اصلانی نامزد جایزه نقش اول مرد، مریلا زارعی نامزد جایزه نقش دوم زن، حمید خضوعی ابیانه نامزد جایزه بهترین فیلمبرداری، مهران کاشانی نامزد جایزه بهترین فیلمنامه و محمدرضا علیقلی برنده جایزه بهترین موسیقی متن برای فیلم دختر شدهاند.
از نظر تاریخچه فعالیت کارگردان و بازیگران فیلم دختر نیز آمارها و نکات جذابی را میتوان بیان کرد. براساس آمارها فیلم دختر به طور متوسط فعالیت 9ام بازیگران این اثر است. براساس امتیاز مردم فیلم دختر بهترین اثر سارا خسروی و یکی از 4 اثر شاخص نیوشا مدبر و مهدخت مولایی در حرفه بازیگری محسوب میشود.
براساس امتیاز مردم فیلم دختر یکی از 4 اثر شاخص سیدرضا میر کریمی در حرفه کارگردانی محسوب میشود.
فیلم دختر براساس امتیاز مردم به آثار یکی از 4 اثر شاخص مهران کاشانی در حرفه نویسندگی محسوب میشود.
11 تن از بازیگران دختر، اولین فعالیت جدی بازیگری خود را در این اثر تجربه کردهاند، در واقع در دختر 11 فیلم اولی بودهاند: ماهور الوند، مانلی اصفهانی، مهدخت مولایی، یوسف قلیچ، سارا میرکریمی، صدف زیادلو، حانیه مهدی نژاد، مجید شمیلی، فردخت رشیدی، ماندانا قاسمی و سیدجلال حسینی.
همچنین سیدرضا میر کریمی کارگردان دختر اولین همکاری خود با بازیگرانی چون مریلا زارعی، نیوشا مدبر، مسعود سخایی، یاسمن معاوی، قربان نجفی، شاهرخ فروتنیان، ابتسام بقلانی، علیرضا رحیمی، سارا خسروی و مینووش رحیمیان را در این اثر تجربه کرده است. در میان بازیگران دختر نیز 221 همکاریِ اول رخ داده، بهعبارت دیگر در این فیلم میان هر یک از 22 بازیگر با یکدیگر یک رابطه همکاری شکل گرفته که 221 همکاری برای اولینمرتبه در دختر رخ داده است. مانند: فرهاد اصلانی و ماهور الوند، مریلا زارعی و نیوشا مدبر، مسعود سخایی و یاسمن معاوی، قربان نجفی و ابتسام بقلانی، شاهرخ فروتنیان و مانلی اصفهانی.
عوامل تولید و بازیگران دختر در اینستاگرام نیز فعال هستند و مجموع میزان فالوئرهای اینستاگرام 11 نفر از این هنرمندان به بیش از 810،735 نفر میرسد.
میدانید علت موفقیت و درخشش تصویربرداری دختر در میان کارشناسان و جشنوارهها چیست؟ بهدلیل آنکه فیلمبرداری فیلم دختر را حمید خضوعی ابیانه برعهده داشته است. نظرتان درباره ضرباهنگ و تدوین فیلم دختر چیست؟ تدوین دختر را میثم مویینی انجام داده است. اگر صدای دختر بهگوشتان نشسته و یا از آن ناراضی هستید، شما را با صدابردار فیلم دختر یعنی بهمن اردلان و مهدی یگانه و صداگذار آن یعنی زهره علی اکبری آشنا میکنیم. سودابه خسروی چهرهپردازی یا طراحی گریم فیلم دختر را برعهده داشت. موسیقی متن فیلم دختر که توانست در جشنوارههای مختلفی جایزه کسب کند، اثر محمدرضا علیقلی و یاسمین حاج ناصر است.
از دیگر عوامل اثر میتوان به جمشید بهمنی دستیار اول کارگردان فیلم دختر، سیدمحسن شاه ابراهیمی و محمد اورنگی مدیر صحنه فیلم دختر، نفیسه ذاکری منشی صحنه فیلم دختر و اشاره کرد. در مجموع بیش از 80 نفر در تولید فیلم دختر نقش داشتهاند و هر یک از آنها در منظوم یک صفحه اختصاصی دارند.
کاربران نیز در 2 لیست از فیلم دختر یاد کردهاند. همچنین در بخش بررسی فیلم دختر 71 نفر از میان مردم به نقد و تحلیل خود از دختر پرداختهاند. در دادهکاوی و تحلیل ابر کلیدواژهها بررسیهای مردم برای فیلم دختر، بیشترین واژههای تکرار شده عبارت است از: بازی، اصلانی، خوب، میرکریمی، دختر، فرهاد و فیلمی. تاکنون پژوهشگران 1 برچسب در فیلم دختر از نظر ساختاری و محتوایی شناسایی نمودهاند که عبارت است از: فرار از خانه.
تاکنون در صفحه اختصاصی فیلم دختر در منظوم اطلاعات بسیاری توسط پژوهشگران و مردم ثبت شده است؛ در بخش گالری عکس و پوستر فیلم دختر 25 عدد، در بخش ویدئو و تیزر فیلم دختر 3 عدد، در بخش حواشی فیلم دختر 7 عدد، در بخش نقد فیلم دختر 9 عدد گردآوری و درج شده است. همچنین تاکنون در بخشهای دیالوگ برتر فیلم دختر، سوتی فیلم دختر هنوز موردی ثبت نشده است. قطعا ما و شما به این حد قانع نیستیم؛ باید بهکمک علاقمندان فیلم، سریال و تئاتر، این دایرةالمعارف آنلاین و بانک اطلاعات هنرمندان و آثار سینما، تلویزیون و تئاتر را کامل و کاملتر کنیم.
فیلمی ملایم و پر از اتفاقات خوب
فیلم"دختر" را اگر با باقی آثار میرکریمی بسنجیم؛ میشود اثری متوسط. چون زیبایی های "یک حبه قند" و "به همین سادگی" را نداشت اما بهتر از "زیرنورماه" و "اینجا چراغی روشن است" ساخته و پرداخته شده بود. چیزی شبیه به "خیلی دور خیلی نزدیک". میخواست رابطه پدر و فرزندی را نشان دهد. یکبار پدری متمول و ثروتمند و مغروری که روحِ خاکی و متواضع پسرش را نشناخته و اینبار پدری زحمتکش و دلسوز و پاکدست که آزادی خواهی دخترش را نادیده گرفته. و در هر دویِ این آثار که در آخر ذکر کردم؛ مشکلات به دلیل عدم توجه والدین به فرزندان رُخ داده است.
"دختر" فیلمی ست که در نگاه اول ما را به یاد ملودرام های متعددی می اندازد که میخواهد فرار یک دختر و عصیانگری یک نوجوان را بنمایش بگذارد. اما صحنه ای که دختر را در هواپیما نشان می دهد و سپس او را در بیمارستان، بیانگر آنست که دخترِ فیلم بدنبال شوآف و خودنمایی و جلب نظر نیست. بلکه تنها میخواهد از کمترین حق خویش یعنی روابط دوستانه با همکلاسی هایش که همجنس او هستند لذت ببرد و در معاشرت آنها حضور داشته باشد. اما شک بی دلیل پدر به جامعه و حساسیت بیش از حد او به دخترش و نگرانی های بی پایانَ ش زمینه ساز ماجراهای فیلم می شود.
فیلم"دختر" بیش از اینکه یک ملودارم اجتماعی یا یک اثر روانکاوانه در اجتماع باشد؛ بیانگر نگاه و نظر والدینی ست که هنوز نگران ارتباطات فرزندان بالغ خویش هستند. نگاهی که گاه آنقدر سختگیرانه می شود که گویی جامعه را فقط گرگ های درنده و روبَه های مکّار تشکیل می دهند!! که خود این معضل به دو بخش تقسیم می شود:"عدم شناخت جامعه و اعتماد به آن" / "عدم شناخت فرزند و توانایی هایِ او" . میرکریمی این قصه را سرود اما توجه بیش از حد به محتوی، او را از فرم سینمایی دور کرد. گرچه در پایان قصه میرکریمی به هدف خودش رسیده و تمامیِ آنچه را میخواسته بگوید؛ گفته. ولی بازهم مخاطب سینما منتظر یک شگفتی بی حد از این فیلمساز برجسته و بی حاشیه است که در این فیلم دیده نمی شود.
اگر از فیلمبرداری لانگ شات و قاب هایی که از پتروشیمی آبادان گرفته شد بگذریم؛اگر از بازی زیبایِ فرهاد اصلانی و مریلا زارعی صرفنظر کنیم؛ اگر از سَلیس و روان بودن قصه چشم بپوشیم و همه ارکان و عناصر فیلم را موجه و اصولی و کارشده بپنداریم؛ یک چیز مرا خیلی اذیت کرد. اینکه هنوز متوجه نشدم که کارگردان ماهور الوند را بعنوان دختر موردنظر فیلم به ما نشان داد یا میخواست عقده و ناراحتی مریلا زارعی از تعصب بیش از حد برادرش را بیان کند؟؟ سکانس های درگیری لفظی مریلا زارعی و فرهاد اصلانی شاید بخاطر ماهور الوند بود؛اما کم کم به سمت انتقام جویی عمه داستان پیش می رود و در آن فضا غرق می شود و دخترک فیلم خیلی نرم به گوشه ای طرد شده و کم کم از یاد بیننده می رود. این تنها نکته ای بود که مرا از دایره فیلم جدا ساخت و نتوانستم ارتباطم را برقرار نگاه دارم.
اما درکل باید گفت این سید سینمایِ ایران آنقدر دوستداشتنی و بی حاشیه و آرام است که باید دوستَش داشت و او را گرامی داشت و کارهایَش را تبلیغ کرد تا همه با سینمایی آرام و تمیز و روشن آشنا شوند.
در واقع بازی ها بهش قدرت داده بود و ماهور الوند به عنوان اولین بازیش خیلی خوب درخشید،فرهاد اصلانی هم بازی خوبی داشت اما بازی مریلا زارعی قوی تر بود به نظرم
کاش فقط یه کم بیشتر کار میکردن رو فیلمنامش،خیلی اروم پیش میرفت
نمیشه گفت ضعف فیلمنامه داشت. چون در تمامیِ سکانسها گافِ قابل مشاهده ای وجود نداشت.
بیشتر باید گفت ضعف پرداخت داشت. اومد به موضوع دختر بپردازه، اما قضیه عمه رو برجسته تر نشون داد. شما یحتمل از فیلمنامه به این دلیل خوشتون نیومده که منتظر یک پایان بندی فوق زیبابودی اما با یک پایان بندی ملو و خنثی مواجه شدی. چیزی که در تمامی آثار میرکریمی هویداست. اون فیلم رو آروم شروع میکنه.به اوج میرسونه و آرومتر از شروع، تمومش میکنه :)
و ماهور الوند چهره ناشناس رو به سینمای ما اضافه کرد و البته سعی کرد که با اضافه کردن بازیگران سرشناس مثل مریلا زارعی و فرهاد اصلانی این ریسک رو جبران کنه و امیدوارم که با پارتی بازی و به خاطر سیروس و خشایار الوند وارد این حرفه نشده باشه و فقط و فقط برای استعداد خودش بوده باشه!!!
درمورد فیلم هم باید بگم زیاد از روایت داستان خوشم نیومد و به نظرم
جذابیت بی جذابی توی فیلم بود!!!
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
ولی نقطه قوت این فیلم فرهاد اصلانی بود با بازی فوق العاده شون
عجیبه. بیشتر نظرات معطوف شده به بازیها اما کمتر کسی از بقیه عناصر صحبت کرده!!