به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
فیلم سینمایی شوکران بهکارگردانی بهروز افخمی در 21 سال پیش یعنی سال 1377 تولید شده است. شوکران توانست در مرجع ارزشگذاری سینما و تلویزیون یعنی منظوم نمره 6.1 از 10 را از سوی مردم بدست بیاورد که نشان میدهد عموم مردم شوکران را اثری متوسط اما مفید برای تماشا ارزیابی میکنند. سیدضیا هاشمی تهیهکننده شوکران این فیلم را، بهعنوان محصول و کشور ایران تهیه کرده است.
بازیگران فیلم شوکران چه کسانی هستند؟ در شوکران بازیگرانی چون فریبرز عربنیا در نقش محمود بصیرت، هدیه تهرانی در نقش سیما ریاحی، محمد صالح علا، رزیتا غفاری در نقش همسر محمود، حمیدرضا افشار، آرش مجیدی و منوچهر صادقپور به ایفای نقش و بازیگری پرداختهاند. در فیلم شوکران حدود 12 بازیگر جلوی دوربین رفتهاند که از نظر تعداد بازیگران میتوان شوکران را یک اثر پربازیگر عنوان کرد. از اینلحاظ کارگردانی فیلم شوکران باتوجه به بازی گرفتن از این تعداد بازیگر و مدیریت آنها کار بسیار دشواری بوده است؛ باید بررسی کرد آیا بهروز افخمی بهعنوان کارگردان و بهعنوان بازیگردان و همچنین تیم بازیگری شوکران توانستهاند در این زمینه موفق باشند و بازیهای درخشانی را نمایش دهند؟
از دیگر بازیگران فیلم شوکران میتوان به اکبر معززی، نیلا خرم، فرامرز روشنایی، آیدین افخمی و امین افخمی اشاره کرد.
از محتوا و داستان فیلم شوکران چقدر اطلاع دارید؟ فیلمنامه شوکران توسط بهروز افخمی و مینو فرشچی نوشته شده است.
در خلاصه داستانی که یا از سوی تیم رسانهای اثر و یا توسط دیگر رسانهها درباره داستان شوکران منتشر شده است، میخوانیم: «مهندس خاکپور مدیر عامل شرکت در پی بررسی ضرر و زیان کارخانه به تهران عزیمت می کند. او طی سانحه تصادف در جاده مصدوم و به بیمارستان منتقل می شود. محمود بصیرت معاون و دوست قدیمی خاکپور با شنیدن خبر تصادف به تهران مراجعه کرده و خاکپور را در تهران ملاقات می کند. او در پی مداوای خاکپور با پرستاری به نام سیما آشنا شد. با گذشت زمان رابطه سیما و محمود صمیمیت بیشتری پیدا کرد. سرانجام با پیشنهاد محمود، سیما بطور پنهانی به عقد موقت او درمی آید. پس از مدتی محمود که متوجه اطلاع خاکپور از جریان شده بود مهریه سیما را پرداخته و او را ترک می کند. سیما پس از یافتن محمود خبر باردار بودنش را به او می دهد و تقاضای خود را از محمود مبنی بر گرفتن شناسنامه برای فرزندش مطرح می کند، اما پس از شنیدن جواب منفی محمود با مراجعه به منزل محمود او را تهدید به مطلع ساختن همسر وی از موضوع می کند. در مقابل محمود نیز به منزل سیما رفته و پدر او را از ماجرا مطلع می کند. سیما نیز تصمیم به انتقام گرفته اما با صرفنظر از تصمیم خود در راه بازگشت از منزل محمود، در اثر سانحه تصادف جان خود را از دست می دهد. »
از نظر تاریخچه فعالیت کارگردان و بازیگران فیلم شوکران نیز آمارها و نکات جذابی را میتوان بیان کرد. براساس آمارها فیلم شوکران به طور متوسط فعالیت 6ام بازیگران این اثر است. براساس امتیاز مردم فیلم شوکران بهترین اثر محمد صالح علا و منوچهر صادقپور در حرفه بازیگری محسوب میشود.
فیلم شوکران براساس امتیاز مردم به آثار بهترین اثر بهروز افخمی در حرفه نویسندگی محسوب میشود.
4 تن از بازیگران شوکران، اولین فعالیت جدی بازیگری خود را در این اثر تجربه کردهاند، در واقع در شوکران 4 فیلم اولی بودهاند: آرش مجیدی، نیلا خرم، فرامرز روشنایی و امین افخمی.
همچنین بهروز افخمی کارگردان شوکران اولین همکاری خود با بازیگرانی چون محمد صالح علا، رزیتا غفاری، حمیدرضا افشار و منوچهر صادقپور را در این اثر تجربه کرده است. در میان بازیگران شوکران نیز 62 همکاریِ اول رخ داده، بهعبارت دیگر در این فیلم میان هر یک از 12 بازیگر با یکدیگر یک رابطه همکاری شکل گرفته که 62 همکاری برای اولینمرتبه در شوکران رخ داده است. مانند: فریبرز عربنیا و محمد صالح علا، هدیه تهرانی و رزیتا غفاری، حمیدرضا افشار و آرش مجیدی، منوچهر صادقپور و اکبر معززی، نیلا خرم و فرامرز روشنایی.
آیا میدانید کدام هنرمندان فیلم شوکران فوتکردهاند؟ از میان عوامل و بازیگران فیلم شوکران، 1 نفر به دیار باقی سفر کرده است و دیگر در میان ما نیست: شادروان نعمت حقیقی.
اگر از تصویربرداری فیلم شوکران خوشتان آمده و یا دوستش ندارید، بهتر است بدانید مدیر فیلمبرداری آن نعمت حقیقی بوده است. نظرتان درباره ضرباهنگ و تدوین فیلم شوکران چیست؟ تدوین شوکران را مهرزاد مینویی انجام داده است. اگر صدای شوکران بهگوشتان نشسته و یا از آن ناراضی هستید، شما را با صدابردار فیلم شوکران یعنی منصور شهباز زاده آشنا میکنیم. نعمت حقیقی طراحی صحنه فیلم شوکران را انجام نموده و نعمت حقیقی طراحی لباس فیلم شوکران را انجام داده است. مهرداد میرکیانی، ناهید طلوع و بابک معیریان چهرهپردازی یا طراحی گریم فیلم شوکران را برعهده داشت. موسیقی متن فیلم شوکران اثر سید محمد میرزمانی است. در مجموع بیش از 27 نفر در تولید فیلم شوکران نقش داشتهاند و هر یک از آنها در منظوم یک صفحه اختصاصی دارند.
کاربران نیز در 2 لیست از فیلم شوکران یاد کردهاند. همچنین در بخش بررسی فیلم شوکران 6 نفر از میان مردم به نقد و تحلیل خود از شوکران پرداختهاند. تاکنون پژوهشگران 1 برچسب در فیلم شوکران از نظر ساختاری و محتوایی شناسایی نمودهاند که عبارت است از: .
تاکنون در صفحه اختصاصی فیلم شوکران در منظوم اطلاعات بسیاری توسط پژوهشگران و مردم ثبت شده است؛ در بخش گالری عکس و پوستر فیلم شوکران 1 عدد، در بخش دیالوگ برتر فیلم شوکران 1 عدد، گردآوری و درج شده است. همچنین تاکنون در بخشهای ویدئو و تیزر فیلم شوکران، حواشی فیلم شوکران، سوتی فیلم شوکران و نقد فیلم شوکران هنوز موردی ثبت نشده است. قطعا ما و شما به این حد قانع نیستیم؛ باید بهکمک علاقمندان فیلم، سریال و تئاتر، این دایرةالمعارف آنلاین و بانک اطلاعات هنرمندان و آثار سینما، تلویزیون و تئاتر را کامل و کاملتر کنیم.
20 سال از ساخت این فیلم میگذرد... در طی این سالها، بارها این فیلم را دیدم و لذت بردم... فیلمی با فیلمنامهای قوی که بیطرفانه قصهای را تعریف میکند، کارگردانی دقیق، فیلمبرداری زیبا (مخصوصا پلانی که از پنجرهی خانهی پدر سیما میبینیم) و بازیهای هوشمندانه...
فیلمی که با صحنههای تعقیب و گریز سیما و محمود، بیش از هر چیز وامدار هیچکاک و بهطور خاص فیلم سرگیجه است... از طرف دیگر، جاده در این فیلم به مثابه یک شخصیت است؛ شخصیتی که جان یک نفر را میگیرد، یک نفر دیگر را مجروح میکند و نفر دیگری را سنگ.
شوکران، سرشار از صحنههای جذاب، گیرا و ماندگارست؛ بهخصوص سکانس آخر که از چهره گریان سیما کات میخورد به خنده محمود و همسرش... محمود پس از مشاهده صحنه تصادف خودرو در بزرگراه پیش همسرش برمیگردد ولی روحش را در آن طرف بزرگراه جاگذاشته و معلوم نیست که بتواند همان آدم سابق شود یا نه؟!!
بسیاری از دیالوگهای فیلم همچنان در خاطرم مانده: «من کبریت بیخطرم»، «مردهها رو میبرن سردخونه»، «شما تا اطلاع ثانوی مهندس بصیرت باشین»، «گوشی رو بذار بگو خدافظ» ویا «اوه اوه؛ اوه اوه یعنی تخفیف!».
من وقتی این فیلم رو دیدم(2بار تو سینما)عاشق سینما بودم و عاشقتر شدم. اینوقتا فیلم سینمایی هویت داشت.محبوب بود و رسالت هنر رو به دوش میکشید.برای یه بچه 13 ساله در شروع دوران اصلاحات با اونهمه تب و تاب اجتماعی و دوران گذار از الگوهای فرهنگی بعد از انقلاب و تغییرات سیاسی، دیدن فیلمهایی که دیگه رنگ و بوی دهه شصت رو نداشتن، خیلی جالب بود. یادش بخیر. عجب دورانی بود. حیف که افخمی از اون مردی که "روز فرشته" و "روز شیطان" و "عروس" و "سن پطرزبورگ" رو ساخته، رسیده به فیلمای سخیف.
ولی حیف که افخمی در دههی اخیر، ناامیدمان کرده!!!
خوشا به حال سینمای اون دهه. حیف که تو دهه اخیر دیگه دهه هشتاد و هفتاد تکرار نشد. نمیدونم شاید ما دهه شستی ها اونروزا نوجوون بودیم و پرشور و همه چی برامون جالب بود :))))