به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
فیلم سینمایی شام آخر بهکارگردانی فریدون جیرانی در 20 سال پیش یعنی سال 1380 در گونه درام و عاشقانه تولید شده است. شام آخر توانست در مرجع ارزشگذاری سینما و تلویزیون یعنی منظوم نمره 6.2 از 10 را از سوی مردم بدست بیاورد که نشان میدهد عموم مردم شام آخر را اثری متوسط اما مفید برای تماشا ارزیابی میکنند. یدالله شهیدی تهیهکننده شام آخر این فیلم را، بهعنوان محصول کشور ایران تهیه کرده است.
بازیگران فیلم شام آخر چه کسانی هستند؟ در شام آخر بازیگرانی چون کتایون ریاحی در نقش مهین مشرقی، ثریا قاسمی در نقش مادر مهین، آتیلا پسیانی در نقش شوهر مهین، محمدرضا گلزار در نقش مانی، هانیه توسلی در نقش ستاره، شاهرخ فروتنیان و مهسا عظیمی به ایفای نقش و بازیگری پرداختهاند. در فیلم شام آخر حدود 14 بازیگر جلوی دوربین رفتهاند که از نظر تعداد بازیگران میتوان شام آخر را یک اثر پربازیگر عنوان کرد. از اینلحاظ کارگردانی فیلم شام آخر باتوجه به بازی گرفتن از این تعداد بازیگر و مدیریت آنها کار بسیار دشواری بوده است؛ باید بررسی کرد آیا فریدون جیرانی بهعنوان کارگردان و بهعنوان بازیگردان و همچنین تیم بازیگری شام آخر توانستهاند در این زمینه موفق باشند و بازیهای درخشانی را نمایش دهند؟
از دیگر بازیگران فیلم شام آخر میتوان به شیوا ابراهیمی، بهروز قادری، ابوالقاسم یزدی، پدرام فر یوسفی، پروین میکده، سارا رحمانی و اکبر نظری اشاره کرد.
از محتوا و داستان فیلم شام آخر چقدر اطلاع دارید؟ فیلمنامه شام آخر توسط فریدون جیرانی و نازنین مفخم نوشته شده است.
در خلاصه داستانی که یا از سوی تیم رسانهای اثر و یا توسط دیگر رسانهها درباره داستان شام آخر منتشر شده است، میخوانیم: «میهن مشرقی استاد دانشکده معماری پس از بیست و شش سال زندگی با شوهرش به سبب ناسازگاری فکری و رفتاری با پادرمیانی دخترش (ستاره) از همسرش جدا میشود. سپس به خانه قدیمی پدریش اسباب کشی میکند و با دخترش و دایه اش (آفاق) زندگی تازهای را آغاز میکند. زندگی تازه او با آمدن مانی معترف دانشجوی رشته معماری در هم میریزد و...»
فیلم شام آخر از نظر ساختار (فرم)، محتوا و محیط تولید، به آثار مختلفی شباهت دارد. با توجه به شاخصهای متعدد و گوناگونی میتوان گفت آثار مرتبط فیلم شام آخر عبارت است از: فیلم دو زن، فیلم نفس عمیق، فیلم پری، فیلم طعم شیرین خیال و فیلم عصبانی نیستم.
از نظر تاریخچه فعالیت کارگردان و بازیگران فیلم شام آخر نیز آمارها و نکات جذابی را میتوان بیان کرد. براساس آمارها فیلم شام آخر به طور متوسط فعالیت 9ام بازیگران این اثر است.
فیلم شام آخر براساس امتیاز مردم به آثار یکی از 4 اثر شاخص فریدون جیرانی در حرفه نویسندگی محسوب میشود.
4 تن از بازیگران شام آخر، اولین فعالیت جدی بازیگری خود را در این اثر تجربه کردهاند، در واقع در شام آخر 4 فیلم اولی بودهاند: مهسا عظیمی، ابوالقاسم یزدی، پدرام فر یوسفی و سارا رحمانی.
همچنین فریدون جیرانی کارگردان شام آخر اولین همکاری خود با بازیگرانی چون کتایون ریاحی، ثریا قاسمی، محمدرضا گلزار، هانیه توسلی، شاهرخ فروتنیان، شیوا ابراهیمی، بهروز قادری، پروین میکده و اکبر نظری را در این اثر تجربه کرده است. در میان بازیگران شام آخر نیز 87 همکاریِ اول رخ داده، بهعبارت دیگر در این فیلم میان هر یک از 14 بازیگر با یکدیگر یک رابطه همکاری شکل گرفته که 87 همکاری برای اولینمرتبه در شام آخر رخ داده است. مانند: کتایون ریاحی و محمدرضا گلزار، ثریا قاسمی و هانیه توسلی، آتیلا پسیانی و شاهرخ فروتنیان، مهسا عظیمی و شیوا ابراهیمی، بهروز قادری و ابوالقاسم یزدی.
آیا میدانید کدام هنرمندان فیلم شام آخر فوتکردهاند؟ از میان عوامل و بازیگران فیلم شام آخر، 1 نفر به دیار باقی سفر کرده است و دیگر در میان ما نیست: شادروان پروین میکده.
مخاطبان بعد از تماشای فیلم شام آخر به ارزیابی اثر در منظوم پرداختهاند و نتایج مهمی درباره شاخصهای هنری، فنی و محتوایی اثر بدست آمده است. براساس نظرسنجی و دیدگاه مردم:
فیلم شام آخر قطعا ارزش تماشا دارد چراکه 82% مخاطبان معقدند فیلم شام آخر ارزش یک بار دیدن را دارد.
فیلم شام آخر نسبتا خوشساخت هست زیرا 71% مخاطبان عقیده دارند فیلم شام آخر از لحاظ فنی باکیفیت ساخته شده است.
فیلم شام آخر قطعا عملکرد بازیگریِ خوبی دارد چراکه 83% مخاطبان عقیده دارند تیم بازیگری فیلم شام آخر نقشها را خوب بازی کردند.
فیلم شام آخر نسبتا خلاقانه هست زیرا 72% مخاطبان عقیده دارند داستان و ساختار فیلم شام آخر غیرتکراری و جدید است.
فیلم شام آخر نسبتا محتوای مناسبی دارد زیرا 66% مخاطبان عقیده دارند حرف و پیام فیلم شام آخر مفید و ارزشمند هست.
فیلم شام آخر نسبتا تفکربرانگیز هست چراکه 57% نظردهندگان بعد پایان فیلم شام آخر به آن فکر میکردند.
فیلم شام آخر نسبتا مناسب خانواده هست چراکه 57% مخاطبان عقیده دارند فضای فیلم شام آخر با فرهنگ خانوادهشان سازگار است.
فیلم شام آخر نسبتا مناسب کودکان نیست چراکه تنها 28% مخاطبان عقیده دارند فضای فیلم شام آخر مناسب کودکان است.
اگر از تصویربرداری فیلم شام آخر خوشتان آمده و یا دوستش ندارید، بهتر است بدانید مدیر فیلمبرداری آن محمد آلادپوش بوده است. نظرتان درباره ضرباهنگ و تدوین فیلم شام آخر چیست؟ تدوین شام آخر را نازنین مفخم انجام داده است. اگر صدای شام آخر بهگوشتان نشسته و یا از آن ناراضی هستید، شما را با صدابردار فیلم شام آخر یعنی بهمن حیدری، آرش عادلپور، محمد میناچی و مهدی اردستانی آشنا میکنیم. علی عابدینی طراحی صحنه فیلم شام آخر را انجام نموده است. علی عابدینی چهرهپردازی یا طراحی گریم فیلم شام آخر را برعهده داشت. موسیقی متن فیلم شام آخر اثر فریدون شهبازیان است. در مجموع بیش از 28 نفر در تولید فیلم شام آخر نقش داشتهاند و هر یک از آنها در منظوم یک صفحه اختصاصی دارند.
کاربران نیز در 2 لیست از فیلم شام آخر یاد کردهاند. همچنین در بخش بررسی فیلم شام آخر 6 نفر از میان مردم به نقد و تحلیل خود از شام آخر پرداختهاند. تاکنون پژوهشگران 1 برچسب در فیلم شام آخر از نظر ساختاری و محتوایی شناسایی نمودهاند که عبارت است از: دانشجو.
تاکنون در صفحه اختصاصی فیلم شام آخر در منظوم اطلاعات بسیاری توسط پژوهشگران و مردم ثبت شده است؛ در بخش گالری عکس و پوستر فیلم شام آخر 31 عدد، گردآوری و درج شده است. همچنین تاکنون در بخشهای ویدئو و تیزر فیلم شام آخر، حواشی فیلم شام آخر، دیالوگ برتر فیلم شام آخر، سوتی فیلم شام آخر و نقد فیلم شام آخر هنوز موردی ثبت نشده است. قطعا ما و شما به این حد قانع نیستیم؛ باید بهکمک علاقمندان فیلم، سریال و تئاتر، این دایرةالمعارف آنلاین و بانک اطلاعات هنرمندان و آثار سینما، تلویزیون و تئاتر را کامل و کاملتر کنیم.
سرمایه گذاران : یدالله شهیدی ، ابوالقاسم یزدی
مدیر تولید و مجری طرح: یدالله شهیدی
پشتیبانی تولید: ابوالقاسم یزدی ، اکبر صمدی
مدیر تدارکات : علی اصغر احدی
مدیر روابط عمومی : فرامرز روشنایی
طراح گرافیک: بهزاد خورشیدی
تدارکات: ناصر پناهی
امور مالی: علی رنجدوست
حلوه های ویژه: عباس شوقی _ دستیاران جلوههای ویژه: مهدی حجت ، مانی خرمشاهی ، حمید رفیعی ، آرش آقابیگ
فیلمرو: بهروز حاجی زاده
خدمات : حسن روحانی
فیلمنامه: فریدون جیرانی و نازنین مفخم ، بر اساس طرحی از ناهید حاجی پور، بهارک ملک زاده و با تشکر از تورج زاهدی،فرید امین الاسلام
دستیار اول کارگردان و برنامه ریز : مانفرت اسماعیلی
دستیار دوم کارگردان : حسام الدین نورانی
منشی صحنه : پانتهآ پناهی ها
تدوین: نازنین مفخم_ دستیار تدوین: فرامرز هوتهم ، مریم عرفان ؛ امور فنی تدوین : استودیو بیان
عکاس: احمد احمدی
تصویربردار پشت صحنه : پورشسب صفاهانی
مدیر فیلمبرداری : محمد آلادپوش _ دستیار اول فیلمبردار : رحیم بشارت ، دستیار دوم فیلمبردار: مجید نعیمی
نورپرداز: یوسف شهیدی فر ، دستیاران نورپردازی: علیرضا برازنده، محمد کوشا
سینه موبیل : اکبر نظری
طراح چهرهپردازی : علی عابدینی ، اجرای چهرهپردازی زن : پارمیس زند ، اجرای چهرهپردازی مرد : علی غنیان
طراح صحنه و لباس : علی عابدینی ، دستیاران طراح صحنه و لباس : سامان نصیری اعظم ، سحر شهامت ، سحر مصیبی
صدابردار صحنه : بهمن حیدری ، دستیار صدابردار صحنه : محمود خرسند
صداگذاری و میکس : مسعود بهنام ، امور فنی صدا: استودیو بهمن ، دستیاران صداگذاری و میکس : حسین مافی ، حسین ابوالصدق
قطع نگاتیو : تیگران تومانیان ، داود برجعلی
اتالوناژ : حسن حاجیون ، احسان جعفری
موسیقی متن : فریدون شهبازیان ، اجرای الکترونیک : جواد سام نژاد ، ضبط موسیقی : استودیو صحرا
صدابرداران : مهدی اردستانی ، آرش عادل پور ، محمد میناچی ؛ با همراهی ارکستر کر انجمن دوستداران موسیقی
آواز : محمدرضا گلزار ، شعر : پرویز خطیبی ، آهنگ : مهدی خالدی ، اجرا : محمدرضا گلزار ، ویولن : سیامک خاقانی ، با تشکر از تورج زاهدی
در تیتراژ پایانی فیلم از آقای محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل بنیاد فارابی ، آقای حمید طوفانی بخش فرهنگی بنیاد فارابی ، آقای حاج علیرضا مدیریت تولید بنیاد فارابی ، آقای دکتر غفاری رئیس دانشکده معماری شهید بهشتی ، آقای صادق سمیعی و کتابسرا ، آقای مصطفی شایسته ، و رئیس و مسوولین بیمارستان ۵۰۱ ارتش و اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد نیز تشکر شده
این فیلم در بهار 1380 ساخته شد ، در تیرماه همان سال آقای سیف الله داد از معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استعفا داد ، در زمان اکران این فیلم در جشنواره فیلم فجر آقای محمد حسن پزشک معاون سینمایی ارشاد بود
اسم آن خودرویی که آفاق گفت « پابدا » است
فیلم پایان بندی مناسب و منطقی نداشت