حواشی «کمال تبریزی» (8 حاشیه)
5 بهمن ماه سال 1396 در آستانه آغاز «سیوششمین جشنواره فیلم فجر»، «ابراهیم حاتمی کیا»، «کمال تبریزی»، «محمدعلی باشهآهنگر»، «سعیدملکان»، «عبدالحسن برزیده»، «هادی محمدیان» و «بهروز افخمی»، با رهبر معظم انقلاب، دیدار کردند.
تبریزی کارگردانی است که استعداد خوبی در به تصویر کشیدن موقعیتهای مختلف دارد. نگاهی اجمالی به کارنامهی وی نشان میدهد که او فیلمهای متفاوتی ساخته؛ برای مثال، فیلم جنگی، فیلم عاشقانه، فیلم خانوادگی و اجتماعی، فیلم کمدی و ... و در عمدهی آنها نیز موفق عمل کردهاست. همچنین فعالیتهای او در زمینهی فیلمبرداری، دانش خوبی در زمینهی شناخت تصویر و ایجاد جاذبههای بصری در اختیار او گذاشتهاست و عمدهی آثار از این حیث قابل توجه هستند. او کارگردانی است که مسلما در آیندهی سینمای ایران نیز نقش مهمی خواهد داشت.
«فرش باد»به کارگردانی کمال تبریزی، یک محصول مشترک بین ایران و ژاپن بود و قرار بود به نوعی یک فیلم تبلیغاتی دربارهی ایران، به ویژه اصفهان باشد. «فرش باد» ماجرای فرشی است که به یک ژاپنی تعلق دارد و باید به یاد همسر وی که در یک تصادف جان خود را از دست دادهاست ، بافتهشده و به موقع تحویل دادهشود. مرد ژاپنی به همراه دخترش که در اثر مرگ مادر، دچار افسردگی شده به ایران میآید و مهماننوازی دوستان ایرانی آنها، به نوعی درمانی است برای دلتنگیهای این دختر غمگین. «فرش باد» بهترین فیلمی است که ایران به عنوان محصول مشترک با کشورهای دیگر تولید کردهاست؛ اما جنبههای تبلیغاتی فیلم، در بخشهایی از آن به فیلم صدمه زدهاست. با این وجود این فیلم چه از سوی تماشاگران و چه از سوی منتقدان با استقبال بسیار خوبی مواجه شد.
تبریزی پس از «لیلی با من است»، با فیلم «مهر مادری» که فضای تلخ زندگی بچههای بی سرپرست را به نمایش میگذاشت جای پای خود را در سینمای ایران محکمتر کرد.
تبریزی با فیلم «لیلی با من است» تواناییهای خود را به اثبات رساند.
این فیلم یکی از بهترین نمونههای سینمای کمدی به شمار میآید.
کمال تبریزی از جمله فیلمسازانی است که در حوزهی سینمای جنگ (دفاع مقدس) فعالیت چشمگیری از خود نشان دادهاست.
او یکی از دانشجویان شرکتکننده در ماجرای اشغال سفارت آمریکا در ایران است.
تبریزی در دانشگاه پلیتکنیک به عضویت کمیتهی فرهنگی دانشجویان مسلمان درآمد و به فعالیتهایی چون، نمایش برخی فیلمهای سینمایی و برگزاری نمایشگاه عکس پرداخت.