- منظوم
- برنامه ها
- برنامه تلویزیونی ماه عسل (1386)
- حواشی برنامه تلویزیونی ماه عسل (1386)
حواشی برنامه تلویزیونی «ماه عسل» (49 حاشیه)
غلامرضا میرحسینی مدیرشبکه سه سیما درباره در خصوص برنامه «ماه عسل 95» گفت: «امسال سعی كردیم رویكرد برنامه «ماه عسل» به سمت امیدآفرینی و ایجاد انگیزه در جوانان باشد. نمیتوانم بگویم كه سوژههای عجیب و غریبی داریم؛ چرا كه سوژهها از دل خود مردم و جامعه انتخاب میشوند. امسال سعی كردیم سوژههای «ماه عسل» به سمت امید به آینده حركت كند.»
کاظم احمدزاده، مجری مشهور تلویزیون در اظهارنظری به حاشیههای برنامه «ماه عسل» احسان علیخانی واکنش نشان داد و گفت: «من به عنوان یک برنامه ساز در رسانه ملی میدانم که انتخاب و دعوت مهمانان از سراسر ایران و آوردن آنها به تهران برای یک برنامه زنده با مخاطب میلیونی به چه میزان کار سخت و دشواری است. احسان علیخانی برای ساخت هر سری از «ماه عسل» زحمات زیادی کشیده است و واقعا سالی یکبار در رسانه ملی با جان و دل برنامه اجرا میکند و چون که هدفش خدمت به مردم جامعه است هرگز از این نوع برخوردها ناراحت نمیشود. این کار احسان حرکت روی لبه تیغ است و این برخوردها بیانصافی است. نباید که چشم روی همه چیز بست و یکطرفه قضاوت کرد. زمانی که برای خرید میوه میروید حتما لابه لای آنها هم دو تا میوه کرم خورده هم پیدا میشود.
انسان جایز الخطاست و اصلا انسان بیخطا وجود ندارد. درباره احسان و برنامه «ماه عسل» امسال کملطفی زیادی شده است.»
انسان جایز الخطاست و اصلا انسان بیخطا وجود ندارد. درباره احسان و برنامه «ماه عسل» امسال کملطفی زیادی شده است.»
احسان علیخانی مجری برنامه ماه عسل درباره امید و ناامیدی برنامه ادعا کرد: «به نظرم ماه عسل همیشه حول محور امید گشته است و هیچگاه کسی را ناامید نکرده است. همین موضوع موجب دلگرمی من است و زمانی که به دلیل مخلتف کم میآورم این موضوع به من انگیزه میدهد.» این در حالی است که بسیاری از منتقدان برنامه ماه عسل و سوژههای آن را تلخ ارزیابی میکنند.
احسان علیخانی مجری برنامه ماه عسل درباره سختی کار با این سوژهها گفت: «برای من ساختن یک برنامه که در آن 30 آدم معروف را بیاورم و حرف بزنیم کاری بسیار ساده است اما رفتن به سمت چنین موضوعاتی دشوار و مشکل است. برای مثال ما امسال بیش از 10 میهمان داشتیم که تاکنون تهران را ندیده بودند. حال فرض کنید چگونه آنها را در استودیو بیاوریم در نتیجه مجبور بودیم وقتی را صرف کنیم تا آنها با استادیوم و جو آن آشنا شوند.»
احسان علیخانی پس از آنکه ماه عسل در سال 94 تمام شد، پیامکی را به همه همکارانش داد: «من احسان علیخانی حتما به ماه عسل مدیونم اما ماه عسل به شما مدیون است. چرا که اگر قصهها و روایت شما نبود ماه عسل این اندازه پربیننده نمیشد.»
مجری های برنامه ماه عسل براساس سال اجرا از 86 تا 95 به شرح زیر است:
فرزاد حسنی
احسان علیخانی
محسن افشانی
احسان علیخانی
حسن جوهرچی
علی ضیاء
احسان علیخانی
فرزاد حسنی
احسان علیخانی
محسن افشانی
احسان علیخانی
حسن جوهرچی
علی ضیاء
احسان علیخانی
در یکی از برنامههای ماه عسل 93، هدیه کردن یک کودک بیسرپرست به زوجی که فرزندخوانده خود را پس از سالها از دست داده بودند، انتقادات بیشماری را روانه این برنامه کرد. در همین راستا بیانیهای با امضای بیش از 1050 نفر از مدافعان حقوق کودک منتشر شد که این برنامه را به «برخورد زننده و رفتار ضدانسانی» با کودکان متهم کردند و تذکر دادند که «کودکان اشیایی نیستند که دستبهدست بچرخند»
احسان علیخانی در برنامه ماه عسل در تاریخ جمعه 20 تیر میزبن سه مهمان برگزیده جوایز قرعهکشی شرکتهای تجاری بود. مرد سرایداری از کرج برنده خودرو لکسوس 260 میلیون تومانی، نوجوان اهل شهرستان سلماس در استان آذربایجانغربی برنده خودرو بنز 300 میلیونتومانی و نوجوان تبریزی که برنده 110 میلیونتومان جایزه نقدی شده بود، سه مهمان این قسمت «ماه عسل» را تشکیل میدادند. منتقدان که چندان نظر مثبتی درباره ماه عسل 94 ندارند، حامیان مالی را میزبان این سه مهمان معرفی کرده بودند. شرکتهای تولید و توزیعکننده آبمیوه، برنج و چای که مهمانان این قسمت برنامه افطار شبکه سه میزبان برندگان آن بود، در حالی در آن نقدها به عنوان عامل دعوت از مهمانها در برنامه معرفی شده بودند که اجناسشان بارها هم به صورت مجزا و به عنوان آگهیهای تبلیغاتی و هم به صورت برنامه زنده در شبکه سوم سیما تبلیغ شده است. یکی از روزنامهها در گفتگو با یک کارشناسارشد تبلیغات همچنین به تحلیل این موضوع پرداخته و آن را ناشی از مدیریت ذهن مخاطب و انتقال فرهنگ توسط تبلیغات نرم معرفی کرده بود.
در یکی از قسمت های برنامه ماه عسل در سال 94 احسان علیخانی برای مهمانش پیش قدم می شود و مراسم خواستگاری از دختر مورد علاقه اش را روی آنتن زنده برپا میکند. در نهایت علیخانی در روز عید فطر مراسم عقد رسمی این زوج را در آخرین برنامه ماه عسل 94 برگزار میکند.
پیمان قانع طراح دکور برنامه تلویزیونی «ماه عسل» در سال 93، درباره دکور این برنامه گفت: «این دکور 1700 کیلو آهن است که هر شب بالا و پایین میرود اما امنیت آن برای مهمانانی که داخل دکور قرار دارند، تضمین شده است.»
پیمان قانع طراح دکور برنامه تلویزیونی «ماه عسل» در سال 93، درباره دکور این برنامه گفت: «خود من نمیخواستم دکور کلیشهای به نظر برسد. زیرا میبینیم که در اکثر دکورهایی که برای برنامههای ماه رمضان زده میشود، غالبا از رنگهای سفید و فیروزهای استفاده میکنند اما دکور امسال تنها به واسطه چراغهایی که پشت آن است با سال قبل شباهت دارد و طرحی جدید در ماه عسل تجربه میشود.»
پیمان قانع طراح دکور برنامه تلویزیونی «ماه عسل» در سال 93، دکور این برنامه (در همان سال 93) را به جعبه جواهری تشبیه کرد و گفت: «دکور برنامه مانند یک جعبه جواهر است که مهمانان به مثابه جواهرهایی ارزشمند درون آن قرار میگیرند.»
در گفتگوی صمیمانه مدیران سیما با عوامل تولید برنامه ماه عسل که در بازدید از پشت صحنه برنامه روی داد، حرفهای شنیدنی رد و بدل شد. علی دارابی معاون وقت سیما در تاریخ سهشنبه ۱7 تیر ۱۳۹۳ با حضور در محل استودیو برنامه پیش از افطار «ماه عسل» بعد از خدا قوت و خسته نباشید به عوامل برنامه خطاب به احسان علیخانی تهیه کننده آن گفت: «خوشبختانه تیم خوب و کاربلدی دارید. ماه عسل، سال به سال دیدنیتر میشود، یعنی ماهتر و عسلیتر و خوردنیتر و دیدنیتر میشود.» احسان علیخانی هم به مزاح پاسخ داد: «البته بعضیها میگویند که ماه عسل، مربا شده است.»
مهدی یراحی خواننده تیتراژ ماه عسل در سال 90، 91 و 92، درباره انگیزه های خود برای حضور دوباره در این برنامه به عنوان خواننده تیتراژ تصریح کرد: مهم ترین عاملی که تاکنون باعث شده در سه تیتراژ قبلی این برنامه نیز با دست اندرکاران آن همکاری کنم درک مشترکی است که بین من و احسان علیخانی در این مدت به وجود آمده، البته باید به این نکته هم اشاره کنم که فضای برنامه «ماه عسلي به شدت خاص است که نفس کشیدن در آن تجربه گرانقدری است و می تواند فارغ از هرگونه هیاهوی رسانه ای و تبلیغاتی برای هر خواننده ای افتخار بزرگی باشد.
احسان علیخانی مجری برنامه ماه عسل درباره اینکه بعضی از موضوعات برای دومین یا چندمین بار در برنامه طرح میشوند، توضیح داد: این یک اتفاق طبیعی است. ما تنها چند تم محدود در سینما داریم اما از همان چند تم هزاران قصه کار میشود. زیرا داستانها نامحدودند و درام های متفاوتی را میتوان به واسطهشان خلق کرد. در اینجا هم همین است. هر قصه را میتوان زیر پرچم یک تم جای داد و یک عنوان برای دسته بندی آن پیدا کرد. اما قصهها متفاوتند.
احسان علیخانی مجری برنامه ماه عسل درباره امکان تغییر در این برنامه میگوید: ماه عسل یک برنامه برند است و بینندگان ما را با یک شاکله نسبتا ثابت پذیرفتهاند و برنامه برایشان با ویژگیهای مشخصی تعریف شده است. بنابراین تغییر آن ریسکپذیری بالاتری دارد تا حفظ این ثبات. ضمن این که خود برنامه بستری است برای این که سوژههای مختلفی در آن اتفاق بیافتد. این برنامه فضایی کلی در ذهن مخاطب ایجاد کرده است که دستکاری آن ریسک دارد.
احسان علیخانی مجری برنامه ماه عسل درباره واکنش مخاطبان به تلخ بودن قصههای برنامه میگوید: به دلیل اینکه مبتنی بر قصه پیش میرویم، ممکن است در جاهایی احساس کنیم که بعضی قصهها بیش از حد مخاطب را آزرده خاطر میکند و از آنهاصرف نظر کنیم اما باز هم خود من اعتقاد ندارم که قصهای تلخ است بنابراین باید از آن پرهیز کرد. چرا که فکر میکنم طرح قصههای تلخ اتفاقا تاثیرگذارتر است.
احسان علیخانی مجری برنامه ماه عسل با تاکید بر سوژه محور بودن این برنامه میگوید: ما در ماه عسل مبتنی بر سوژهها پیش میرویم. من هیچ تفکیکی بین قصهها قائل نیستم. ممکن است قصهای مخاطب را به خنده وادار کند، قصهای باعث بغض مخاطب شود، در ذهن او سوال ایجاد کند یا اساسا هیچ احساسی را برای او به دنبال نداشته باشد.
علیخانی به خاطر اجرایش در «ماه عسل ۹۳» به عنوان یکی از چهرههایی معرفی شده که به عنوان نامزدهای بخش چهره تلویزیونی سال (93 ) پانزدهمین دوره جشن حافظ انتخاب شدهاند.
مهدی یراحی قطعه «همیشه بغض تو دنیامو لرزوند» را به عنوان تیتراژ پایانی برنامه ماه عسل در سال 93 خوانده است.
مرتضی پاشایی قطعه «هوایی رو که تو نفس میکشی» را به عنوان تیتراژ ابتدایی برنامه ماه عسل در سال 93 خوانده است.
مهدی یراحی قطعه «هر جور میتونی بمون من با تو سازش میکنم» را به عنوان تیتراژ پایانی برنامه ماه عسل در سال 92 خوانده است.
فرزاد فرزین قطعه «هوایی رو که تو نفس میکشی» را به عنوان تیتراژ ابتدایی برنامه ماه عسل در سال 92 خوانده است.
برنامه ماه عسل توانست در سالهای ۹۲ و ۹۳ روند ثابتی را طی کند و احسان علیخانی بدون حاشیه و جایگزین، اجرا و تهیهکنندگی این برنامه را برعهده گرفت.
تهیهکنندگی برنامه ماه عسل در رمضان 91 به صورت مشترک به مجید یوسفی و کیوان مدنی سپرده شد.
در حالی که پیش از رمضان سال ۹۱ حرفهایی از حضور علیخانی در شبکه دو و ساخت مستند برای این شبکه بر اساس زندگی آدمهای خاص شنیده میشد، تیم تازهای وارد ترکیب «ماه عسل» شدند و این بار سید علی ضیاء اجرا را برعهده گرفت.
مهدی یراحی قطعه «هر جای دنیایی دلم اونجاست» را به عنوان تیتراژ پایانی برنامه ماه عسل در سال 90 خوانده است.
مهدی یغمایی قطعه «حس میکنم تو رو تو هر شب خودم» را به عنوان تیتراژ آغازین برنامه ماه عسل در سال 90 خوانده است.
احسان علیخانی که به نحوه اجرای او در برنامه ماه عسل، به ویژه شیوه ارتباط با مهمانها نقدهایی وارد میشد، در رمضان سال ۹۰ دوباره به عنوان تهیهکننده مستقل و مجری به برنامه برگشت، در حالی که تغییرات اساسی در اجرای او به چشم میخورد و پختهتر از همیشه ظاهر شده بود.
برنامه ماه عسل در رمضان سال ۸۹ تغییرات گسترده داشت. نه خبری از زاهدی و ابراهیم پور (تهیهکننده) بود، نه علیخانی (مجری) بلکه پورمحمدی خود با فرزاد حسنی وارد گفتگو شده و با تایید عزتالله ضرغامی حضور او را به عنوان مجری برنامه قطعی کرده بود. پس از او نیز سیدعلی احمدی به عنوان تهیهکننده به برنامه پیوست. از طرفی به صورت ضمنی با حسن جوهرچی نیز صحبت شده بود. با این همه در ساعت ۱۷ روز نخست ماه رمضان و در حالی که تنها دو ساعت به آغاز برنامه مانده بود، حسنی با دستور از بالا کنار رفته و جوهرچی جایگزین او شد. از آن رو که ابتدا قرار بود حسنی اجرا را برعهده داشته باشد، ترانه تیتراژ این سری با صدای محمد علیزاده سروده او بود و «چقدر خدا خدا کنم دلش بلرزه» بخش معروف آن است.
تیتراژ برنامه ماه عسل در سال ۸۸ مهدی یراحی خوانده است. همین موضوع مقدمهای بر ورود این خواننده به مسیر شهرت بود.
علی زاهدی که تا رمضان سال ۸۸ تهیه کننده ماه عسل بود، پس از این با این برنامه خداحافظی کرد و اینگونه شد که علیخانی برنامه را با کمک پیام ابراهیمپور تهیه و البته اجرا کرد.
تیتراژ برنامه ماه عسل در سال ۸۷ را مجید اخشابی خوانده بود.
ماه عسل سال 87 با اجرای محسن افشانی آغاز شد اما وی اجرای قابل قبولی در این برنامه نداشت؛ همین شد که ۱۰ روز بیشتر از ماه رمضان نگذشته بود که حین اجرای او، احسان علیخانی به عنوان مهمان به استودیو آمد و پس از پخش یک میانبرنامه، جای او با افشانی تغییر کرد و البته افشانی که غافلگیر شده بود، گریهاش گرفت و علیخانی او را در آغوش کشید. جالب اینکه زاهدی تهیهکننده برنامه نیز در زمان این رخداد در کشور نبود و برای بازدید از نمایشگاه رادیو و تلویزیونهای دنیا با نام IBC به هلند رفته بود و پس از بازگشت، علیخانی را روی صندلی اجرا دید.
محسن افشانی در رمضان 87 به مدت 10 شب مجری برنامه ماه عسل بود.
رمضان سال ۸۷ احسان علیخانی که خود به جای فرزاد حسنی روی صندلی برنامه ماه عسل (جزر و مد) نشسته بود نیز دچار مشکل شد و اجازه اجرا پیدا نکرد. همین موضوع تهیهکننده برنامه را به فکر انداخت تا طرح برنامه را تغییر داده و با حضور مهمانهای زن، از یک مجری زن استفاده کند. نام برنامه نیز به «ماه محبوب» تغییر پیدا کرد. حتی مجری زن انتخاب و تایید شد اما یک روز مانده به ماه رمضان علیاصغر پورمحمدی مدیر وقت شبکه سه محسن افشانی را برای اجرای برنامه پیشنهاد داد.
محسن یگانه قطعه «خیال تو» را که به «منو درگیر خودت کن» معروف است در سال 86 برای تیتراژ ماه عسل اجرا کرد.
رمضان سال ۸۴ شبکه سه برای اولین بار برنامهای با نام «جزر و مد» را ویژه لحظات افطار روانه آنتن کرد که فرزاد حسنی مجری آن بود و علی زاهدی تهیهکنندگیاش را برعهده داشت. ایده اصلی برنامه هم متعلق به حسنی و پیرامون حضور زن و شوهرهای جوانی بود که برای اولین بار ماه رمضان را با هم تجربه میکنند. ۶ قسمت از این برنامه روی آنتن رفته بود که اختلاف حسنی و زاهدی باعث خروج او از این برنامه شد و از قسمت هفتم مخاطبان شاهد اجرای جوانی به نام احسان علیخانی در این برنامه بودند. رمضان سال ۸۵ عنوان این برنامه به پیشنهاد علیخانی به «ماه عسل» تغییر پیدا کرد. در این سال نیز علی زاهدی تهیهکننده بود و همچنان عروس و دامادها به برنامه میآمدند. با این حال این انتقاد مطرح شد که بهتر است به جای عروس و داماد جوان از زوجهایی که چند سال کنار هم هستند و حرفهای بیشتری برای گفتن دارند استفاده شود. این موضوع کم کم ساختار برنامه را به اثری مروج ازدواج آسان با حضور زوجهای موفق، تغییر داد.
وي گفت كه حتی هزينه لباس و كت شلوارهای برنامه نيز از هزينه شخصی است.
احسان علیخانی درنهایت در یکی دیگر از قسمتهای برنامهٔ ماه عسل در تاریخ ۱۲ تیرماه سال 94 رقم مذکور را دانست و ادعا کرد مبلغ دستمزد وی ۴۵ میلیون تومان است.او همچنین اظهار داشت این مبلغ برای یک سال تلاشش به منظور آمادهسازی و تهیه سوژه و بررسی و فیلمبرداری برای ویژه نامهٔ ماه عسل است.
بنابر ادعای یک نشریه سازمان صدا و سیما مبلغ هشت صد میلیون تومان را برای برنامه ماه عسل تصویب کرده که طبق محاسباتی که صورت پذیرفت نزدیک به چهار برابر بودجه برنامههای ویژه و مناسبتی و نزدیک به هشت برابر برنامههای روتین و متداول در تلویزیون ملی است.
بنابر ادعای یک نشریه احسان علیخانی مبلغ ١٢٠٠٠٠٠٠٠٠٠ ریال معادل یک میلیارد و دویست میلیون تومان را برای یک ماه تهیه کنندگی برنامه ماه عسل طلب کرده است، که علاوه بر این مبلغ ١٠٪ از دریافتی سازمان به عنوان حق آورندگی اسپانسر به آورنده حامی مالی تعلق میگیرد. این در حالی است که میزان پرداختی سازمان صدا و سیما به تهیه کننده در برنامههای مشارکتی عظیم و با بیننده بالا در بهترین حالت به دقیقهای ٥٠ هزار تومان میرسد ، که اگر بخواهیم ماه عسل را از این اصل مستثنی کنیم و آن را جزء برنامههای مناسبتی مانند ویژهبرنامه شب عید به حساب بیاوریم دقیقهای ١٠٠ هزار تومان برای آن در نظر میگیریم که با محاسبهای سرانگشنی در طول ٣٠ روز ماه مبارک رمضان مبلغ ٢٥٠ میلیون تومان عددی توجیهپذیر برای تهیهکنندگی این برنامه به نظر میرسد.
در برنامه ۲۰ تیر، احسان علیخانی نقشداشتن حامیان مالی در دعوت مهمانان برنامه را تکذیب کرد و توضیح داد که زیرنویسهای همزمان با برنامه مربوط به بخش بازرگانی صدا و سیما است و ارتباطی به این برنامه ندارد.
مخالفان برنامه که بیشتر در فضای مجازی فعال هستند، از مواردی مانند غمانگیز بودن، دور بودن سوژههای برنامه از متن جامعه، انداختن مسئولیت مشکلات اجتماعی به گردن مردم به جای مسئولان انتقاد میکنند.
برنامه ماهعسل از آغاز پخش خود موافق و مخالفانی داشتهاست. اقبال عمومی نسبت به برنامه، تازگی سوژهها، نشاندادن افراد و قشرها دیدهنشده در تلویزیون، صراحت مجری برنامه و تأثیرگذاری در افکار عمومی از نکاتی است که موافقان به آن اشاره میکنند.
در تیرماه سال نودچهار گمانه زنیهایی راجع به دستمزد پرداختی به احسان علیخانی مطرح شد که خبر میداد او مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون تومان را برای مجریگری یکماهه ویژه برنامه ماه عسل طلب کرده است. علاوه بر این، مبلغی بالغ بر دویست میلیون تومان را برای حق آورندگی «تهیه کنندگی» دریافت کرده است. وی همچنین در یکی از قسمتهای این برنامه واکنش تندی به انتقادات اخیر نشان داد و اظهار داشت درآمد فیلم برداری مجالس عروسی از یک تهیه کننده با سابقهٔ تلویزیون بیشتر است.
برنامه ماه عسل در یکی از قسمتهای سال 94 دعوت از یک پُزر عروس دعوت کرد که سروصدای بسیاری در شبکههای اجتماعی برپا کرد. به همین دلیل علیاصغر پورمحمدی معاون سیمای جمهوری اسلامی در نامهای ضمن تذکر به مدیر شبکه سه، خواستار توبیخ عوامل انتخاب مهمانان نامناسب در برنامه ماه عسل شد.
ایده اولیه برنامه ماه عسل متعلق به احسان علیخانی است که پس از اجرای برنامههای مناسبتی جزر و مد در سالهای ۸۴ و ۸۵ تصمیم گرفت خودش برنامهای مستقل برای ماه رمضان بسازد و این گونه بود که ماه عسل از سال ۸۶ متولد شد.
ماه عسل از سال ۱۳۸۶ تاکنون هر سال ماه رمضان قبل از افطار از شبکه سه سیما پخش میشود.
ماه عسل ویژهبرنامه گفتگومحوری است که با موضوع بخشش، در فضایی لطیف، انسانیت را در پرتو پیامهای دینی – اخلاقی برای مخاطبین در ماه رمضان پخش میشود. مهمانهای این برنامه غالباً مردم عادی جامعه هستند که توانستهاند در زندگیشان کار مهمی انجام بدهند یا در زندگی افراد دیگر تأثیرگذار بودهاند و یا حادثه مهمی در زندگیشان رخ داده است.