- منظوم
- فیلم ها
- فیلم سینمایی من ایرانیام (1387)
- آثار مرتبط من ایرانیام (1387)
آثار مرتبط فیلم من ایرانیام | منظوم
کارگردان: عباس کیارستمی
صد و چهارده بازیگر زن سینما، تلویزیون و تئاتر ایران در حال تماشای نمایشی بر اساس داستان خسرو و شیرین اثر حکیم نظامی گنجوی هستند...
کارگردان: وحید فرجی
جنگ پنهان: جنگ 33 روزه نبردی معروف در آغازین سال های قرن بیست و یکم است، جنگی خونین که با تجاوز آشکار صهیونیست ها شروع شد و با دفاع جانانه حزب الله لبنان به شکست اسرائیل انجامید. مستند «جنگ پنهان» به گوشه ای از تبعات جنگ 33 روزه که در تاستان 1385 بی...
کارگردان: ندارد
این مستند به زندگی و کار روزانه سیف الله طهماسبی، کلید دار ورزشگاه ازادی میپردازد...
کارگردان: عباس صالح مدرسه ای
(اذان) شناسنامه مسلمانان است. این فیلم درباره اذان است و تفسیری شاعرانه و عارفانه از اذان و نیایش ارائه می کند. مقایسه زندگی مدرن و ماشینی امروز با لحظات آرامش بخش اذان از جمله موضوع های مطرح شده در این مستند است.
کارگردان: مهرداد زاهدیان
طی یک صد و پنجاه سال میدان توپخانه تهران، مرکز این شهر بوده و شاهد حوادث گوناگونی که تاریخ معاصر کشور را ساخته است. از جمله اعدام شیخ فضل الله نوری در این میدان بنای این میدان به دست محمد ابراهیم معمار باشی به دستور ناصر الدین شاه برای نگه داری توپ ها بنا شد. این مستند سرگذشت پر فراز و نشیب این میدان توپخانه را بازنمایی می کند.
کارگردان: سید احمد میر احسان
راوی به شرح سفارش فیلمی مستند در سال پیامبر اشاره می کند و این که چگونه می توان یک پیامبر را مستند به نمایش نهاد. او با رفتن به میان مردم می کوشد نشان پیامبر را آنجا جوید و نحوه ارادت مردم را به تصویر بکشد.
کارگردان: محسن قیصری
در عملیات والفجر مقدماتی در بهمن سال 1361 ، 120 تن از رزمندگان در میادین مین دشمن به محاصره درآمدند و همگی به شهادت رسیدند و بعد از 8 سال مرتضی آوینی به همراه گروهش برای ساخت مستند به آنجا رفتند، اما او و همراهش آقای یزدان پرست هم بر اثر مین به شهدای فکه پیوستند از آن پس هر سال روز عاشورا دلسوختگان و عاشقان شهدا و حضرت اباعبدالله به فکه می آیند و عزاداری روز عاشورا در آنجا بر پا می کنند.
کارگردان: محمدرضا رحمانی
فیلم به شرح حال "حاج عباس تقوی" حافظ قرآن یزدی می پردازد که از سن 6 سالگی تمام قرآن را از حفظ بوده است. هیچ یک از بچه های پدر حاج عباس زنده به دنیا نمی آمده اند، اما حاج عباس معجزه گونه زنده به دنیا آمده و تنها فرزند پدرش است. او تلاش می کند قرآن را به جوانان بیاموزد و پیش نماز مسجد محله شان نیز هست. با وجود کهولت سن او تمام قرآن را ار اول تا آخر همچون نوری در قلب خود دارد و افتخار مردم محله و شهر خود است.
کارگردان: مصطفی خسروی
حاج "اکبر کفاش" که از کودکی مشغول کفاشی بوده بعد از 80 سال کفاشی در سن 87 سالگی کفاشی خود را به یک مرکز خیریه تبدیل کرده است. او از سن جوانی توفیق پیدا کرده تا تعبیر خواب انجام دهد؛ در خانه با تلفن و در مغازه حضوری خواب های مراجعین را تعبیر میکند. "حاج اکبر" از همسر بیمار خود نیز پرستاری می کند.
کارگردان: حسن قهرمانی
دریاچه شورابیل در اردبیل با هدایت آب رودخانه تبدیل به دریاچه آب شیرین شده تا بتوانند از آب آن برای مصارف کشاورزی استفاده کنند. این اقدام تغییراتی در اکوسیستم منطقه ایجاد کرده است که تاثیرات آن را در این مستند می بینیم.
کارگردان: علیرضا قاسمخان
نقاره نوازی از آئین های کهن ایرانی است که از زمان مهر پرستان به احترام آمد و رفت خورشید انجام می شده است. این مستند سرگذشت این آئین را از آن زمان در تاریخ پی می گیرد تا به چگونگی آن در زمان اشکانیان، ساسانیان، دیلمیان، صفویه و قاجار و پهلوی می پردازد. در ادامه ضمن بیان اوج و فرود این آئین، سختی ها و مرارت های نقاره نوازان در طول تاریخ و همکاری و حمایت برخی از مردم با آنان بیان شده است. در این فیلم نحوه نقاره نوازی در بارگاه رضوی و شرح گفتگوی آنها با کرنا در نقاره خانه حرم ارائه شده است.
کارگردان: فرشید اخلاقی پور
فیلم به زندگی "ایرج بسطامی" خواننده پرآوازه ایران می پردازد و از زبان استاد محمد علی علومی به فرازهایی از زندگی او اشاره می کند
کارگردان: علی حمدان
فیلم در مورد نورمن فینکلشتاین و سفر او به لبنان است. اوهزینه های زیادی برای اعتقادات خود می پردازد و به همدردی با پناهندگان فلطینی و مقاومت لبنان پایبند است. دوربین این فیلم او را در سفر به اردوگاه های فلسطینی در شمال و روستای قانا در جنوب لبنان همراهی می کند.
کارگردان: پوریا آذربایجانی
جومونگ نامه مستندی است که به مخاطب شناسی سریال جومونگ و حواشی آن می پردازد...
کارگردان: عادل تبریزی
حکم رئیس مستندی از کارگردان سینما مسعود کیمیایی و فیلم آن رئیس است که برای اولین بار در تاریخ فیلمسازی ایشان از پشت صحنه کارشان است.
کارگردان: هانیه مجیدی
مراجعه به کلاس های خودگردان افغان و عدم امکان تحصیل فرزندان افغانی در مدارس دولتی را بررسی می کند و تلاش معلمان افغان که این کلاس ها را برای آینده فرزندان خود تشکیل می دهند و به صورت پنهان به آموزش این کودکان می پردازند را نشان می دهد.
کارگردان: مجید برزگر
مستندی درباره فیلمساز ارزشمند ایرانی رسول ملاقلی پور، سازنده فیلم هایی مثل هیوا، سفر به چذابه، مزرعه پدری، نسل سوخته، قارچ سمی و ...
کارگردان: فرشید آذری
بررسی هنر انقلاب به عنوان رسانه از طریق گفتگو با هنرمندان وکارشناسانی مثل " ایرج اسکندری"، " دکتر بینانیان"، "منصور براهیمی"، "علی بهمنی"، "علی راغب" و "عزیزالله حاجی مشهدی". این مستند می کوشد هنر انقلاب را در حوزه های مختلفی مثل موسیقی، هنرهای تجسمی، سینما و ادبیات مورد کند و کاو قرار دهد.
کارگردان: شهاب عموپور
در این فیلم تصاویری از زندگی کاری و خصوصی قیصر و همچنین مراسم تشیع پیکر او دیده می شود.
کارگردان: سیدجواد میرهاشمی
پرتره دکتر "منوچهر ستوده" استاد تاریخ ایران است. آثار ایشان از طرف استاد شفیعی کدکنی این طور ارزیابی شده است: از این پس هرکس بخواهد در تاریخ تحقیق کند قطعا یکی از منابع و مدارک مهمش استناد به پژوهش های ایشان است. دکتر ستوده در رشته جغرافیای تاریخی همت بسیار گماشت.
کارگردان: نادیه جعفری، محمود مزرعتی
صد سال پیش، با ورود اولین پزشکان تحصیل کرده در خارج از کشور، طب سنتی و حجامت در کشور غیر قانونی اعلام می شود. در سال 1363-1364 استاد "حسن خیراندیش" در صدد احیای آن برمی آید. او با مشکلات فراوانی روبرو می شود تا اینکه موفق می گردد رسما حجامت را از طریق قانون وارد حوزه درمان کند. استاد خیراندیش، طب سنتی را در چهارچوب دستورات دینی برگرفته از احادیث ائمه، طب الرضا، طب الصادق و نیز طب پیامبر (طب النبی) قرار داده و آن را تحت عنوان طب سنتی اسلامی در قالب یک رشته تحصیلی در دانشکده طب سنتی ارمنستان به ثب...
کارگردان: منوچهر طیاب
این مستند خلیج فارس و جزایر اطراف آن را در حین سفر، از لحاظ جغرافیایی، اقتصادی، تاریخی و آداب و رسوم و سنت های مردم آن نواحی مورد بررسی قرار می دهد.
کارگردان: رضا درستکار
این مستند درباره زندگی محمد باقر کرمی خوانساری است و روزگار و فیزیک و شمایل عجیب این مرد 53 ساله را به تصویر می کشد که 52 سال از زندگی اش را در ارتفاعی کوتاه و به شکلی ویژه و از منظری، معجزه آسا زیسته است.
کارگردان: مهرداد غفارزاده
انجمن عکاسان دفاع مقدس 7 نفر از عکاسان عملیات رمضان با نام های سعید صادقی- علی فریدونی - حسین حیدری- امیرعلی جوادیان- عربعلی هاشمی- منوچهر قلم چی- محمد رضا شرف الدین را برای افطار دعوت می کند و تصاویری که آنها گرفته اند را روی میز می گذارد و آنها خاطرات تصویر و رشادت هایی که دیده اند را بیان می کنند.
کارگردان: امین قدمی
در روستایی عکس های شهدا را در قاب هایی کنار یکدیگر قرار داده اند. اما یک قاب خالی است. خانواده ای که هنوز چشم به راه فرزند خود هستند، او را زنده می پندارند، در انتظارش هستند و نمی گذارند عکس قدیر حبیبی را به عنوان شهید جایی نصب کنند.
کارگردان: عباس امینی
بررسی فاجعه سینما رکس آبادان پس از 30 سال وگفتگو با بازماندگان کسانی که در روز 28 مرداد 57 در این فاجعه از بین رفتند. همچنین در این مستند کسانی که برای امدادرسانی به محل رفته بودند، خاطرات دردآور و شگفت انگیز خود را بازگو می کنند.
کارگردان: مهدی یمانی
زندگینامه شاعر بزرگ رودکی است و نشان می دهد که در قرن بیستم و تلاش روس ها و اثرات مغول ها رفته رفته فرهنگ تاجبکستان را نابود می کرد که با پیدا شدن مقبره ی رودکی و زادگاه او فرهنگ اصیل تاجیکی مجدد احیا شد. در این فیلم با مردم صحبت می کند که همگی چند بیتی از این شاعر را در ذهن دارند و تکرار روزمره زندگی اشان است.
کارگردان: مجتبی محمدی
زندگی کوچ نشینی طوایف ترکمن ساکن در شمال شرقی استان گلستان، طی دهه های اخیر تغییر یافته است، اما نقش مایه هایی که در دست بافته های آنها می توان یافت زبان بصری خاصی که یادگار فرهنگ کوچ نشینی و انس با طبیعت است را به همراه دارد.
کارگردان: مهدی قربان پور
در این مستند در مورد عکس های عباس ملکی (عکاس 17 شهریور 57) صحبت می شود که چگونه او به میدان ژاله رفت و تصاویر را گرفت و بعد از ظهور عکس ها تا زمان انقلاب امکان چاپ و نشر آن وجود نداشت. بعد از انقلاب، این عکس ها به عنوان نماد مبارزه در همه جا پخش و انتشار یافت.
کارگردان: رضا برجی
سواحل اشک و زیتون: رژیم اشغالگر قدس که کینه مردم و مقاومت اسلامی لبنان را از بابت شکست و عقب نشینی سال 2000 هنوز فراموش نکرده است، در تاریخ 22/4/1385 به بهانه اسارت دو تن از سربازان این رژیم، تهاجم گسترده و همه جانبه ای را به لبنان آغاز نمود. تهاجمی که هدف آن از بین بر...
کارگردان: سید مرتضی جذاب
درباره مهمانسرای حضرتی واقع در حرم امام رضا (ع) است با نگاهی به تاریخچه 500 ساله این محل به چگونگی اداره، طبخ غذا و پذیرایی می پردازد...
کارگردان: مهرداد اسکویی
مستندی درباره زلزله که با تصاویری از بولدوزرها که آوار خانه ها را جا به جا می کنند و مردمی که در جستجو هستند و چادرهای اسکان مردم زلزله زده آغاز می شود...
کارگردان: حسین همایونفر
در دوره ساسانیان دونفر از مبشرین حضرت مسیح در منطقه ای ارمنی نشین تبلیغ می کنند و بدون توجه به دستور پادشاه زرتشتی مذهب این منطقه، تعداد زیادی از مردم به دین مسیح می گروند . پادشاه ارمنستان فرمان قتل عام همه مسیحیان را صادر می کند و اجساد آنها را در محل فعلی قره کلیسا مدفون می سازد . این کلیسا در روستای قره کلیسا در اطراف سیه چشمه شهرستان ماکو در آذربایجان غربی قرار دارد و ارامنه به آن تاده مقدس می گویند و هر سال در روز های آخر تیرماه هفته اول مرداد ماه که مصادف با قتل مسیحی شدگان این منطقه است ...
کارگردان: امین قدمی
یک عکاس اسپانیایی یک سال و نیم پس از زلزله بم برای انجام یک پروژه عکاسی وارد شهر بم می شود. محمد یکی از سوژه های اوست که داستان خواهرش لیلا و خانواده اش را در روز اول زلزله روایت می کند.
کارگردان: محمدسعید محصصی
این مستند سعی می کند شهر اصفهان را به مثابه یک سمفونی سرشار از نغمات و اجزای مختلف تصویر کند. خیزش ها و حرکت های صبحگاهی، شروع روز کاری، تفرج و عبادت، آرامش شب هنگام، فرهنگ و حتی اقلیت هایی مثل ارامنه ساکن اصفهان دستمایه فیلمساز برای این هدف است.
کارگردان: مینو بیگی
این مستند به چگونگی ساخت مهر نماز و تسیبح و همچنین انگشتر و سجاده در شهر مقدس مشهد می پردازد...
کارگردان: رسول نبی ابهری
مستندی درباره "محمدباقر آقامیری" که یکی از اساتید بنام و برجسته نگارگری بعد از استاد فرشچیان است که در زمینه ورزش و موسیقی هم مهارت هایی دارد این فیلم تلاش می کند ابعاد شخصیتی و آثار وی را به نمایش بگذارد.