- منظوم
- فیلم ها
- فیلم سینمایی سر بر شانه آسمان (1389)
- آثار مرتبط سر بر شانه آسمان (1389)
آثار مرتبط فیلم سر بر شانه آسمان | منظوم
کارگردان: سید رضا شیرازی
این فیلم نگاهی دارد به تاثیر مسلمانان در جامعه بریتانیا، همینطور تاثیر هنر اسلامی بر هنر و معماری انگلیس و از سوی دیگر چالش هایی که این جامعه با آن رو یرو است.
کارگردان: رضا عرفانی
نگاهی انسانی به واقعه دهم دی ماه سال 1357 در شهر مشهد که ارتش شاه مردم را در کوچه و خیابان به خاک و خون کشید و به یکشنبه خونین معروف شد صحبت با خانواده ی شهدا و بررسی روند انقلاب بعد از آن واقعه موارد دیگری است که در این مستند به آن پرداخته می شود .
کارگردان: سیدمحسن یوسفی
استاد "مهدی دیدار " نجار بارگاه حضرت معصومه(ع) از سوابق کار خود و ظرائف آن در خلال 20سال کار در حرم می گوید از جمله مرمت ضریح و ساخت در و پنجره در حرم و همچنین ساخت ضریح حرم امام حسین(ع) و امامین عسگریین(ع) همراه با تصاویری از کار منبت و گره چینی در کارگاه ایشان.
کارگردان: علی خسروی
"عبدالصاحب عبود زاده" یکی از جانبازان اهل خرمشهر به بازگویی حمله صدام می پردازد و آنچه دیده بر زبان می آورد او ضمن گشت و گذار در شهر روحیه بالای مردم خرمشهر را به نمایش می گذارد و دفاع از خرمشهر را از نگاه اهالی آنجا بررسی می کند.
کارگردان: مهدی یار محمدی
چهار روز بعد از قطعنامه 598 شورای امنیت 31/4/1367 توسط ایران، هواپیماهای عراقی روستای دالاهو (استان کرمانشاه) مورد بمباران شیمیایی قرار می دهند و اهالی این روستا بعد از گذشت سال ها هنوز از عواقب ناشی از آن رنج می برند و با سختی زندگی می کنند.
کارگردان: مهدی اسدی
به بررسی ادیان مختلف از پیش از تاریخ تا کنون پرداخته است و گواه و مستنداتی برای مبعوث شدن پیامبر اکرم(ص) و خاتم بودن وی از دیگر ادیان بیان کرده و همچنین نیایش های ادیان مختلف را با هم و به صورت مشترک در ایران نشان می دهد.
کارگردان: رضا الماسی پرگو
مستند " خواهران غریب " درباره خواهران امام رضا علیه سلام در آذربایجان به نام های حکیم خاتون (بی بی هیبت) در باکو و رحیمه خاتون در شهر نارداران و لیلا خاتون در بیل گه و همچنین خدیجه خاتون در مردکان است.
کارگردان: الله کرم رضایی زاده
خلیج فارس این نگین دردانه و درخشان کشور پهناور ایران اسلامی همه ساله میزبان آئین معنوی خاصی با قدمتی 350 ساله است که در میان شیعیان جزیره قشم دارای ارزش و قداست بالاییست. این مستند به پاسداشت این رویداد بزرگ کهن می پردازد.
کارگردان: محسن برمهانی
مستند "به پشت تابلو نگاه کن" زندگی سه نسل از زنانی را دنبال می کند که گم شدن مرموز مردان کشمیر، زندگی آنها را دگرگون کرده است.
کارگردان: پریوش نظریه
یک متصدی زن غسالخانه درباره علل اشتغال به این کار صحبت می کند. این دختر 22 سال سن دارد و برای شناخت علل زندگی و مرگ به این غسالخانه در بهشت زهرا آمده است.
کارگردان: شهرام میراب اقدم
این مستند درباره تاریخچه گورستان ابن بابویه، شخصیت های تاثیرگذار مدفون در این محل از جمله جهان پهلوان تختی و میرزاده عشقی و تحولاتی که از آغاز تاکنون در این مکان صورت گرفته است.
کارگردان: احمد جان میرزایی
پُرتره ای درباره "جُرج جُرداق" نویسنده مسیحی لبنانی که نویسنده کتاب "امام علی(ع) صدای عدالت انسانی" است . این کتاب شهرت بسیاری در جهان اسلام دارد.
کارگردان: احمد جان میرزایی
مستندی است از مسیر حرکت زائرانی که با پای پیاده از نجف به سوی کربلا حرکت می کنند تا در روز اربعین در حرم امام حسین (ع) باشند و گفتگو با کسانی که در بین راه از زائران پذیرایی می کنند.
کارگردان: احمد جان میرزایی
مستند "آخرین آواز قو" براساس مصاحبه با صاحب نظران، محققان و مورخان کشور و به نمایش گذاشتن اسناد و مدارک و شواهد مرتبط با وقایع مشروطه شکل می گیرد. همچنین به بررسی زندگی و نقش "شیخ فضل الله نوری" در وقایع مشروطه که در نهایت به شهادت ایشان منجر گردید، می پردازد.
کارگردان: عباس رافعی
حکایت زندگی جوانی اصفهانی است که پدرش نذر کرده در حوزه درس بخواند و به قم و تهران آمده و با دختری بنام پریسا (بهنوش طباطبایی) نامزد شده است ولی برادر نامزدش مرتکب قتل میشود و او را هم دچار مخمصه میکند و روند زندگش اش را تغییر میدهد.
کارگردان: غلامرضا آزادی
زندگی مثل یک فیلمه، کوتاه و بلندش فرقی نمیکنه اما برای همه آدمها از یه جایی شروع میشه و یک روز دیگه که اصلا منتظرش نبودیم ناگهان تموم میشه، ما مجبوریم به تماشا...
کارگردان: همایون اسعدیان
سیدرضا که به تازگی با خانوادهاش به تهران آمده متوجه بیماری خاص همسرش زهرا میشود و به ناچار برای تهیه هزینه درمان او تغییراتی در شیوه زندگیاش میدهد..
کارگردان: مصطفی رضوانی
مستند «مهار نشده» درباره ترور ۲ دانشمند هسته ای در نوامبر ۲۰۱۰، «محتشم» را با پرونده اتمی ایران درگیر می کند. او وادار به بررسی اتهام ایران در ساخت سلاح اتمی شده و در این مسیر، با رخدادهای گوناگونی مواجه می شود...
کارگردان: حسین شمقدری
مستند «یزدان تفنگ ندارد» روایت اتفاقاتی است که ۲۵ خرداد ماه و در کنار نرده های دانشگاه شریف آغاز شد و دانشجوی نخبه این دانشگاه، سیدطه رضا را جهت یافتن بخشی از حقیقت ماجراهای سال ۱۳۸۸، فرای نگاه های تکراری، شعاری، رسمی و مرسوم رسانه ای...
کارگردان: مصطفی رضوانی
مستند «نبرد خاموش» روایت فردی است که در سال 91 به دلیل کسری بودجه ناشی از تحریم خرید نفت ایران و گرانی کاغذ از کار بیکار شده و ماهنامه ای که در آن فعالیت می کرده تعطیل شده است. او در این مسیر با تردیدهایی مواجه می شود که...
کارگردان: حسین شمقدری
مستند میراث آلبرتا 1: هر سال، تعدادی زیادی از دانشجویان نخبه ی دانشگاه شریف و دیگر دانشگاه های برتر کشور، برای ادامه ی تحصیل، مهاجرت کرده و راهی کشورهایی نظیر امریکا می شوند. حسین، راوی مستند، که خود از دانشجویان مقطع ارشد دانشگاه شریف است، به بررسی این پدیده می پردازد...
کارگردان: وحید فرجی
تولد در زمین سوخته: مستند «تولد در زمین سوخته» با موضوع اثرات منفی استفاده از تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده ساخته شده است.
کارگردان: وحید فرجی
تولد در زمین سوخته: مستند «تولد در زمین سوخته» با موضوع اثرات منفی استفاده از تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده ساخته شده است.
کارگردان: محمدرضا اکبری
این فیلم مستند، به پدیده ی بوق زدن! می پردازد و اینکه در شهر بزرگی مثل تهران، استفاده غلط از ابزاری به نام بوق، چه مُعضلاتی را برای اهالی این کلان شهر بوجود آورده است.
کارگردان: سید مرتضی جذاب
درباره مهمانسرای حضرتی واقع در حرم امام رضا (ع) است با نگاهی به تاریخچه 500 ساله این محل به چگونگی اداره، طبخ غذا و پذیرایی می پردازد...
کارگردان: محمدمهدی خالقی
دلیل هجوم جهانی به سوریه چیست؟ دلیل اتحاد عربی غربی علیه ملت سوریه چیست؟ دلیل حمایت غرب ازکشتار دائمی مردم سوریه چیست؟ این مستند درپی اثبات این فرضیه است که جواب این سؤالات را باید درتاریخ مقاومت ملت سوریه دربرابر دشمن اشغالگر قدس جستجو کرد. مردم اقشار مختلف سوریه تاریخچه، دلایل و ریشه های این مقاومت را تشریح می کنند.
کارگردان: ابوالفضل کریمی اصل
فیلم نگاهی به روش کار طراحان فرش در ایران دارد و به معرفی سوابق و تجربیات تنی چند از آنان می پردازد به خصوص طراحان اصفهان و شیوه رنگ سازی طبیعی و چیدمان آنها...
کارگردان: محمدسعید محصصی
این مستند سعی می کند شهر اصفهان را به مثابه یک سمفونی سرشار از نغمات و اجزای مختلف تصویر کند. خیزش ها و حرکت های صبحگاهی، شروع روز کاری، تفرج و عبادت، آرامش شب هنگام، فرهنگ و حتی اقلیت هایی مثل ارامنه ساکن اصفهان دستمایه فیلمساز برای این هدف است.
کارگردان: مینو بیگی
این مستند به چگونگی ساخت مهر نماز و تسیبح و همچنین انگشتر و سجاده در شهر مقدس مشهد می پردازد...
کارگردان: رسول نبی ابهری
مستندی درباره "محمدباقر آقامیری" که یکی از اساتید بنام و برجسته نگارگری بعد از استاد فرشچیان است که در زمینه ورزش و موسیقی هم مهارت هایی دارد این فیلم تلاش می کند ابعاد شخصیتی و آثار وی را به نمایش بگذارد.
کارگردان: علی محمد ناصر بافقی
نخل کشی یکی از مراسم سنتی یزدی ها در ایام عاشورا است. این مستند مراسم نخل برداری در استان یزد را بررسی می کند و طریقه ساخت آن را نشان می دهد.
کارگردان: پروانه مرزبان، ابوطالب صادق دقیقی
به معرفی شخصیت دکتر "غلام حسین صاحب کار" می پردازد. او که در سال 1341 به دنیا آمده ودر سال1361 به دلیل قطع هر دو پای خود جانباز گشته ولی تحصیل را ادامه داده و در رشته چشم پزشکی فارغ التحصیل می گردد و از چشم پزشکان توانا و موفق کشور در بیمارستان "شهید هاشمی نژاد" مشهد است. وی همچنین ضمن چندین اختراع در زمینه وسایل چشم پزشکی، کارخانه ای برای تولید وسایل آزمایشگاهی برپا کرده است. او از سال 1376 شنا را آغاز کرده و در تیم ملی به مدال برنز بازی های آسیایی دست پیدا نموده است.
کارگردان: علیرضا سبحانی
به معرفی معماری بارگاه امام هشتم می پردازد، بخصوص رواق دارالحجه که در زیرصحن انقلاب تا سقاخانه بدون مزاحمت برای زائرین در حال ساخت است.
کارگردان: سید جلال دهقانیاشکذری
"هدی کایا"و دخترانش در سال 1998 به زندان "مالاطیا" در جنوب شرقی ترکیه می افتند و در آنجا مورد شکنجه قرار می گیرند. او به جرم نوشتن مقاله ای در باره ی پوشش اسلامی، غیاباً محاکمه و دادگاه برای او حکم دو سال زندان صادر می کند، اما هدی کایا همچنان یک مبارز باقی می ماند.
کارگردان: محسن قیصری
در عملیات والفجر مقدماتی در بهمن سال 1361 ، 120 تن از رزمندگان در میادین مین دشمن به محاصره درآمدند و همگی به شهادت رسیدند و بعد از 8 سال مرتضی آوینی به همراه گروهش برای ساخت مستند به آنجا رفتند، اما او و همراهش آقای یزدان پرست هم بر اثر مین به شهدای فکه پیوستند از آن پس هر سال روز عاشورا دلسوختگان و عاشقان شهدا و حضرت اباعبدالله به فکه می آیند و عزاداری روز عاشورا در آنجا بر پا می کنند.
کارگردان: طیبه نادری
این مستند به بررسی تاریخ موسیقی مذهبی به ویژه موسیقی عزاداری عاشورا می پردازد...
کارگردان: ابوالفضل توکلی
مستندی از عملیات های اولین گروه آتش نشان زن ایران است که واقع در کرج است و به نحوه ی برخورد سایرین با آنها به دلیل داشتن شغل مردانه شان می پردازد...
کارگردان: مصطفی خسروی
حاج "اکبر کفاش" که از کودکی مشغول کفاشی بوده بعد از 80 سال کفاشی در سن 87 سالگی کفاشی خود را به یک مرکز خیریه تبدیل کرده است. او از سن جوانی توفیق پیدا کرده تا تعبیر خواب انجام دهد؛ در خانه با تلفن و در مغازه حضوری خواب های مراجعین را تعبیر میکند. "حاج اکبر" از همسر بیمار خود نیز پرستاری می کند.