- منظوم
- فیلم ها
- فیلم سینمایی مشی و مشیانه (1380)
- آثار مرتبط مشی و مشیانه (1380)
آثار مرتبط فیلم مشی و مشیانه | منظوم
کارگردان: علیمحمد قاسمی
این مستند به زندگی سخت و دشوار مردم حاشیه نشین افغانستان و فقر آن ها می پردازد...
کارگردان: امید بنکدار، کیوان علیمحمدی
کویر آینه ها به شکلی سمبلیک از طریق تصاویری خیره کننده و سمبلیک به زندگی، مرگ، و عشق می پردازد...
کارگردان: مهرداد اسکویی
کودکانی که در اثر جنگ از خانه و کاشانه خود جدا افتاده اند از مشکلاتشان می گویند...
کارگردان: ابراهیم سعیدی، مهرداد اسکویی
مستندی کوتاه درباره رفتار مردم روستایی کوچک در حین خورشیدگرفتگی...
کارگردان: رضا برجی
"محمد عبد بطاط" عکاس و خبرنگار مستقل عراقی است که همزمان با نخستین روزهای جنگ تحمیلی ارتش عراق علیه ایران، در صحنه های مختلف نبرد حضوری مستقیم داشت. با او به مشاهده عکس ها و بیان خاطراتش در شهر بصره می نشینیم." بطاط" با اینکه در جبهه عراق قرار داشت؛ ولی وجدان بیدار او مانع از آن می شود که حقایق را بازگو نکند. از مقاومت دلیرانه رزمندگان ایرانی به هنگام فتح خرمشهر می گوید و از بی رحمی و شقاوت هایی که فرماندهان عراقی از خود بروز داده اند....
کارگردان: کوروش گرمساری
مستندی درباره صیادان میگو و مسیری که طی می کنند تا میگو را به نقاط مختلف ببرند...
کارگردان: رهبر قنبری
فیلمی کوتاه درباره هنرمندانی که به اشکال مختلف به خلق اثار ارزشمند هنری در بازار می پردازند...
کارگردان: ابوالفضل کریمی اصل
این مستند داستانی کوتاه به طراحان فرش و مشقت های آن ها در شکل دادن به فرش اختصاص دارد...
کارگردان: محمدرضا محمدی نجات
این فیلم مستند درباره فاجعه ی روستای منصوری در جنوب لبنان است. در این فاجعه، ارتش اسرائیل آمبولانس حامل زنان و کودکان را مورد حمله موشکی قرار می دهد. این حمله در نزدیکی مقر سازمان ملل انجام شد.
کارگردان: مهرداد اسکویی
مستندی درباره زلزله که با تصاویری از بولدوزرها که آوار خانه ها را جا به جا می کنند و مردمی که در جستجو هستند و چادرهای اسکان مردم زلزله زده آغاز می شود...
کارگردان: حسین همایونفر
در دوره ساسانیان دونفر از مبشرین حضرت مسیح در منطقه ای ارمنی نشین تبلیغ می کنند و بدون توجه به دستور پادشاه زرتشتی مذهب این منطقه، تعداد زیادی از مردم به دین مسیح می گروند . پادشاه ارمنستان فرمان قتل عام همه مسیحیان را صادر می کند و اجساد آنها را در محل فعلی قره کلیسا مدفون می سازد . این کلیسا در روستای قره کلیسا در اطراف سیه چشمه شهرستان ماکو در آذربایجان غربی قرار دارد و ارامنه به آن تاده مقدس می گویند و هر سال در روز های آخر تیرماه هفته اول مرداد ماه که مصادف با قتل مسیحی شدگان این منطقه است ...
کارگردان: امین قدمی
یک عکاس اسپانیایی یک سال و نیم پس از زلزله بم برای انجام یک پروژه عکاسی وارد شهر بم می شود. محمد یکی از سوژه های اوست که داستان خواهرش لیلا و خانواده اش را در روز اول زلزله روایت می کند.
کارگردان: محمدابراهیم معیری
فیلم ناحیه توچال و تفریحات مردم در این ناحیه را نمایش می دهد. مثل تله کابین اسکی کوه نوردی تیراندازی با کمان و..
کارگردان: محمدرضا رحمانی
فیلم به شرح حال "حاج عباس تقوی" حافظ قرآن یزدی می پردازد که از سن 6 سالگی تمام قرآن را از حفظ بوده است. هیچ یک از بچه های پدر حاج عباس زنده به دنیا نمی آمده اند، اما حاج عباس معجزه گونه زنده به دنیا آمده و تنها فرزند پدرش است. او تلاش می کند قرآن را به جوانان بیاموزد و پیش نماز مسجد محله شان نیز هست. با وجود کهولت سن او تمام قرآن را ار اول تا آخر همچون نوری در قلب خود دارد و افتخار مردم محله و شهر خود است.
کارگردان: حسن قهرمانی
دریاچه شورابیل در اردبیل با هدایت آب رودخانه تبدیل به دریاچه آب شیرین شده تا بتوانند از آب آن برای مصارف کشاورزی استفاده کنند. این اقدام تغییراتی در اکوسیستم منطقه ایجاد کرده است که تاثیرات آن را در این مستند می بینیم.
کارگردان: ندارد
این مستند به زندگی و کار روزانه سیف الله طهماسبی، کلید دار ورزشگاه ازادی میپردازد...
کارگردان: عباس صالح مدرسه ای
(اذان) شناسنامه مسلمانان است. این فیلم درباره اذان است و تفسیری شاعرانه و عارفانه از اذان و نیایش ارائه می کند. مقایسه زندگی مدرن و ماشینی امروز با لحظات آرامش بخش اذان از جمله موضوع های مطرح شده در این مستند است.
کارگردان: مهرداد زاهدیان
طی یک صد و پنجاه سال میدان توپخانه تهران، مرکز این شهر بوده و شاهد حوادث گوناگونی که تاریخ معاصر کشور را ساخته است. از جمله اعدام شیخ فضل الله نوری در این میدان بنای این میدان به دست محمد ابراهیم معمار باشی به دستور ناصر الدین شاه برای نگه داری توپ ها بنا شد. این مستند سرگذشت پر فراز و نشیب این میدان توپخانه را بازنمایی می کند.
کارگردان: سید احمد میر احسان
راوی به شرح سفارش فیلمی مستند در سال پیامبر اشاره می کند و این که چگونه می توان یک پیامبر را مستند به نمایش نهاد. او با رفتن به میان مردم می کوشد نشان پیامبر را آنجا جوید و نحوه ارادت مردم را به تصویر بکشد.
کارگردان: محمدرضا اکبری
این فیلم مستند، به پدیده ی بوق زدن! می پردازد و اینکه در شهر بزرگی مثل تهران، استفاده غلط از ابزاری به نام بوق، چه مُعضلاتی را برای اهالی این کلان شهر بوجود آورده است.
کارگردان: سید مرتضی جذاب
درباره مهمانسرای حضرتی واقع در حرم امام رضا (ع) است با نگاهی به تاریخچه 500 ساله این محل به چگونگی اداره، طبخ غذا و پذیرایی می پردازد...
کارگردان: محمدمهدی خالقی
دلیل هجوم جهانی به سوریه چیست؟ دلیل اتحاد عربی غربی علیه ملت سوریه چیست؟ دلیل حمایت غرب ازکشتار دائمی مردم سوریه چیست؟ این مستند درپی اثبات این فرضیه است که جواب این سؤالات را باید درتاریخ مقاومت ملت سوریه دربرابر دشمن اشغالگر قدس جستجو کرد. مردم اقشار مختلف سوریه تاریخچه، دلایل و ریشه های این مقاومت را تشریح می کنند.
کارگردان: ابوالفضل کریمی اصل
فیلم نگاهی به روش کار طراحان فرش در ایران دارد و به معرفی سوابق و تجربیات تنی چند از آنان می پردازد به خصوص طراحان اصفهان و شیوه رنگ سازی طبیعی و چیدمان آنها...
کارگردان: محمدسعید محصصی
این مستند سعی می کند شهر اصفهان را به مثابه یک سمفونی سرشار از نغمات و اجزای مختلف تصویر کند. خیزش ها و حرکت های صبحگاهی، شروع روز کاری، تفرج و عبادت، آرامش شب هنگام، فرهنگ و حتی اقلیت هایی مثل ارامنه ساکن اصفهان دستمایه فیلمساز برای این هدف است.
کارگردان: مینو بیگی
این مستند به چگونگی ساخت مهر نماز و تسیبح و همچنین انگشتر و سجاده در شهر مقدس مشهد می پردازد...
کارگردان: رسول نبی ابهری
مستندی درباره "محمدباقر آقامیری" که یکی از اساتید بنام و برجسته نگارگری بعد از استاد فرشچیان است که در زمینه ورزش و موسیقی هم مهارت هایی دارد این فیلم تلاش می کند ابعاد شخصیتی و آثار وی را به نمایش بگذارد.
کارگردان: علی محمد ناصر بافقی
نخل کشی یکی از مراسم سنتی یزدی ها در ایام عاشورا است. این مستند مراسم نخل برداری در استان یزد را بررسی می کند و طریقه ساخت آن را نشان می دهد.
کارگردان: پروانه مرزبان، ابوطالب صادق دقیقی
به معرفی شخصیت دکتر "غلام حسین صاحب کار" می پردازد. او که در سال 1341 به دنیا آمده ودر سال1361 به دلیل قطع هر دو پای خود جانباز گشته ولی تحصیل را ادامه داده و در رشته چشم پزشکی فارغ التحصیل می گردد و از چشم پزشکان توانا و موفق کشور در بیمارستان "شهید هاشمی نژاد" مشهد است. وی همچنین ضمن چندین اختراع در زمینه وسایل چشم پزشکی، کارخانه ای برای تولید وسایل آزمایشگاهی برپا کرده است. او از سال 1376 شنا را آغاز کرده و در تیم ملی به مدال برنز بازی های آسیایی دست پیدا نموده است.
کارگردان: علیرضا سبحانی
به معرفی معماری بارگاه امام هشتم می پردازد، بخصوص رواق دارالحجه که در زیرصحن انقلاب تا سقاخانه بدون مزاحمت برای زائرین در حال ساخت است.
کارگردان: سید جلال دهقانیاشکذری
"هدی کایا"و دخترانش در سال 1998 به زندان "مالاطیا" در جنوب شرقی ترکیه می افتند و در آنجا مورد شکنجه قرار می گیرند. او به جرم نوشتن مقاله ای در باره ی پوشش اسلامی، غیاباً محاکمه و دادگاه برای او حکم دو سال زندان صادر می کند، اما هدی کایا همچنان یک مبارز باقی می ماند.