- منظوم
- فیلم ها
- فیلم سینمایی افسانه جومونگ (1388)
- آثار مرتبط افسانه جومونگ (1388)
آثار مرتبط فیلم افسانه جومونگ | منظوم
کارگردان: عباس کیارستمی
صد و چهارده بازیگر زن سینما، تلویزیون و تئاتر ایران در حال تماشای نمایشی بر اساس داستان خسرو و شیرین اثر حکیم نظامی گنجوی هستند...
کارگردان: سید مرتضی جذاب
درباره مهمانسرای حضرتی واقع در حرم امام رضا (ع) است با نگاهی به تاریخچه 500 ساله این محل به چگونگی اداره، طبخ غذا و پذیرایی می پردازد...
کارگردان: ندارد
این مستند به زندگی و کار روزانه سیف الله طهماسبی، کلید دار ورزشگاه ازادی میپردازد...
کارگردان: محمدسعید محصصی
این مستند سعی می کند شهر اصفهان را به مثابه یک سمفونی سرشار از نغمات و اجزای مختلف تصویر کند. خیزش ها و حرکت های صبحگاهی، شروع روز کاری، تفرج و عبادت، آرامش شب هنگام، فرهنگ و حتی اقلیت هایی مثل ارامنه ساکن اصفهان دستمایه فیلمساز برای این هدف است.
کارگردان: مینو بیگی
این مستند به چگونگی ساخت مهر نماز و تسیبح و همچنین انگشتر و سجاده در شهر مقدس مشهد می پردازد...
کارگردان: رسول نبی ابهری
مستندی درباره "محمدباقر آقامیری" که یکی از اساتید بنام و برجسته نگارگری بعد از استاد فرشچیان است که در زمینه ورزش و موسیقی هم مهارت هایی دارد این فیلم تلاش می کند ابعاد شخصیتی و آثار وی را به نمایش بگذارد.
کارگردان: عباس صالح مدرسه ای
(اذان) شناسنامه مسلمانان است. این فیلم درباره اذان است و تفسیری شاعرانه و عارفانه از اذان و نیایش ارائه می کند. مقایسه زندگی مدرن و ماشینی امروز با لحظات آرامش بخش اذان از جمله موضوع های مطرح شده در این مستند است.
کارگردان: مهرداد زاهدیان
طی یک صد و پنجاه سال میدان توپخانه تهران، مرکز این شهر بوده و شاهد حوادث گوناگونی که تاریخ معاصر کشور را ساخته است. از جمله اعدام شیخ فضل الله نوری در این میدان بنای این میدان به دست محمد ابراهیم معمار باشی به دستور ناصر الدین شاه برای نگه داری توپ ها بنا شد. این مستند سرگذشت پر فراز و نشیب این میدان توپخانه را بازنمایی می کند.
کارگردان: سید احمد میر احسان
راوی به شرح سفارش فیلمی مستند در سال پیامبر اشاره می کند و این که چگونه می توان یک پیامبر را مستند به نمایش نهاد. او با رفتن به میان مردم می کوشد نشان پیامبر را آنجا جوید و نحوه ارادت مردم را به تصویر بکشد.
کارگردان: محسن قیصری
در عملیات والفجر مقدماتی در بهمن سال 1361 ، 120 تن از رزمندگان در میادین مین دشمن به محاصره درآمدند و همگی به شهادت رسیدند و بعد از 8 سال مرتضی آوینی به همراه گروهش برای ساخت مستند به آنجا رفتند، اما او و همراهش آقای یزدان پرست هم بر اثر مین به شهدای فکه پیوستند از آن پس هر سال روز عاشورا دلسوختگان و عاشقان شهدا و حضرت اباعبدالله به فکه می آیند و عزاداری روز عاشورا در آنجا بر پا می کنند.
کارگردان: طیبه نادری
این مستند به بررسی تاریخ موسیقی مذهبی به ویژه موسیقی عزاداری عاشورا می پردازد...
کارگردان: مصطفی خسروی
حاج "اکبر کفاش" که از کودکی مشغول کفاشی بوده بعد از 80 سال کفاشی در سن 87 سالگی کفاشی خود را به یک مرکز خیریه تبدیل کرده است. او از سن جوانی توفیق پیدا کرده تا تعبیر خواب انجام دهد؛ در خانه با تلفن و در مغازه حضوری خواب های مراجعین را تعبیر میکند. "حاج اکبر" از همسر بیمار خود نیز پرستاری می کند.
کارگردان: علیرضا قاسمخان
نقاره نوازی از آئین های کهن ایرانی است که از زمان مهر پرستان به احترام آمد و رفت خورشید انجام می شده است. این مستند سرگذشت این آئین را از آن زمان در تاریخ پی می گیرد تا به چگونگی آن در زمان اشکانیان، ساسانیان، دیلمیان، صفویه و قاجار و پهلوی می پردازد. در ادامه ضمن بیان اوج و فرود این آئین، سختی ها و مرارت های نقاره نوازان در طول تاریخ و همکاری و حمایت برخی از مردم با آنان بیان شده است. در این فیلم نحوه نقاره نوازی در بارگاه رضوی و شرح گفتگوی آنها با کرنا در نقاره خانه حرم ارائه شده است.
کارگردان: فرشید اخلاقی پور
فیلم به زندگی "ایرج بسطامی" خواننده پرآوازه ایران می پردازد و از زبان استاد محمد علی علومی به فرازهایی از زندگی او اشاره می کند
کارگردان: علی حمدان
فیلم در مورد نورمن فینکلشتاین و سفر او به لبنان است. اوهزینه های زیادی برای اعتقادات خود می پردازد و به همدردی با پناهندگان فلطینی و مقاومت لبنان پایبند است. دوربین این فیلم او را در سفر به اردوگاه های فلسطینی در شمال و روستای قانا در جنوب لبنان همراهی می کند.
کارگردان: رضا برجی
در سال 1995، صرب ها با همکاری نیروهای هلندی، بعد از 4 سال محاصره، وارد شهر سربرنیتسا شدند و در حدود 10 تا 12 هزار نفر از مردم مسلمان را در کمتراز 48 ساعت قتل عام کردند. فیلم مادران سربرنیتسا واقعه ی این نسل کشی آشکار را برای مردم جهان شرح می دهد.
کارگردان: ندارد
این مستند به اثار و زندگی باباک بیات نوازنده، تنظیم کننده و آهنگساز مشهور کشورمان می پردازد...
کارگردان: محمد احسانی
این مستند به زندگی و آثار «شهرام ناظری» استاد آواز موسیقی اصیل ایرانی پرداخته و جنبه های ملی، حماسی و عرفانی آثار وی از چهار دهه گذشته تا امروز که روایتگر تاریخ موسیقی ایران بوده است را به تصویر می کشد.
کارگردان: پیمان نهان قدرتی
خراسان نامی است از خور به معنای خورشید و آسان به معنای آسان طلوع کننده و خراسان جایی است که خورشید از آن بالا می آید و آفتاب بر فلات ایران می تابد تا این سرزمین مقدس از گرمای مهرعالم افروز زندگی گیرد...
کارگردان: عادل تبریزی
حکم رئیس مستندی از کارگردان سینما مسعود کیمیایی و فیلم آن رئیس است که برای اولین بار در تاریخ فیلمسازی ایشان از پشت صحنه کارشان است.
کارگردان: عباس لاجوردی طوسی
این فیلم که کمدین محبوب فرانسوی، "دیودونه" نیز در آن حضور دارد، به معرفی واقعیت های ایران امروز از منظر وضعیت امنیت و تروریسم می پردازد. تصویر رسانه ای ایران در غرب را بررسی می کند. گفتگو با میهمانان خارجی حاضر در ایران از ویژگی این مستند است.
کارگردان: عابدین مهدوی
12 ژانویه 2010 میلادی زلزله هفت ریشتری جزیره هائیتی را به شدت تخریب می کند. این فیلم پس از مقدمه کوتاهی از تاریخچه تشکیل این کشور و موقعیت جغرافیایی آن، روایت عکاسی است که از ایران به محل می رود تا وقایع را ثبت کند و از نزدیک ابعاد فاجعه و مهربانی مردم مصیبت دیده را نشان دهد.
کارگردان: رایا نصیری
فیلم درباره پدیده اسیدپاشی است که آن را به عنوان وسیله ای برای دزدی نشان می دهد. تصور عمومی این است که اسیدپاشی وسیله ای برای انتقامجویی ناموسی است وبیشتر زنان قربانی آن هستند.اما قربانیانی که در این فیلم می بینیم مردان جوان و خانواده داری هستند، و مرتکبین اسیدپاشی سه نوجوان پانزده ساله و پیرمردی که گویا تحریک کننده آن ها بوده است. پی گیری فیلمساز در یافتن همه این ها و به سخن آوردن شان و انتخاب حرف های موثرتر و چیدن آن ها کنار هم از ویژگی های این مستند است.
کارگردان: محمدعلی فارسی
شرح حال مرحوم استاد "محمد بهمن بیگی" موسس مدارس عشایری از زبان خود او. در این مستند عکس ها، تصاویر آرشیوی و اسناد جالبی به نمایش گذاشته می شود. همچنین مراسم تشییع جنازه محمد بهمن بیگی را نشان می دهد.
کارگردان: هانیه مجیدی
مراجعه به کلاس های خودگردان افغان و عدم امکان تحصیل فرزندان افغانی در مدارس دولتی را بررسی می کند و تلاش معلمان افغان که این کلاس ها را برای آینده فرزندان خود تشکیل می دهند و به صورت پنهان به آموزش این کودکان می پردازند را نشان می دهد.
کارگردان: نادر طریقت
این مستند تاریخ سینمای ایران را از ابتدا مرور کرده با استفاده از نظر کارشناسان تاریخ و سینما و همچنین فیلم های آرشیوی مربوط به طهران قدیم، اسناد و اطلاعات مناسبی در اختیار بیننده می گذارد...
کارگردان: مجید برزگر
مستندی درباره فیلمساز ارزشمند ایرانی رسول ملاقلی پور، سازنده فیلم هایی مثل هیوا، سفر به چذابه، مزرعه پدری، نسل سوخته، قارچ سمی و ...
کارگردان: فرشید آذری
بررسی هنر انقلاب به عنوان رسانه از طریق گفتگو با هنرمندان وکارشناسانی مثل " ایرج اسکندری"، " دکتر بینانیان"، "منصور براهیمی"، "علی بهمنی"، "علی راغب" و "عزیزالله حاجی مشهدی". این مستند می کوشد هنر انقلاب را در حوزه های مختلفی مثل موسیقی، هنرهای تجسمی، سینما و ادبیات مورد کند و کاو قرار دهد.
کارگردان: سیدجواد میرهاشمی
پرتره ای از استاد باستانی پاریزی است. در این مستند آثار ، زندگی و روحیات ایشان از زبان خودش و دوستانش که اکثرا اساتید به نام حوزه فرهنگ و اندیشه هستند مرور می شود.
کارگردان: شهاب عموپور
در این فیلم تصاویری از زندگی کاری و خصوصی قیصر و همچنین مراسم تشیع پیکر او دیده می شود.
کارگردان: سیدجواد میرهاشمی
پرتره دکتر "منوچهر ستوده" استاد تاریخ ایران است. آثار ایشان از طرف استاد شفیعی کدکنی این طور ارزیابی شده است: از این پس هرکس بخواهد در تاریخ تحقیق کند قطعا یکی از منابع و مدارک مهمش استناد به پژوهش های ایشان است. دکتر ستوده در رشته جغرافیای تاریخی همت بسیار گماشت.
کارگردان: نادیه جعفری، محمود مزرعتی
صد سال پیش، با ورود اولین پزشکان تحصیل کرده در خارج از کشور، طب سنتی و حجامت در کشور غیر قانونی اعلام می شود. در سال 1363-1364 استاد "حسن خیراندیش" در صدد احیای آن برمی آید. او با مشکلات فراوانی روبرو می شود تا اینکه موفق می گردد رسما حجامت را از طریق قانون وارد حوزه درمان کند. استاد خیراندیش، طب سنتی را در چهارچوب دستورات دینی برگرفته از احادیث ائمه، طب الرضا، طب الصادق و نیز طب پیامبر (طب النبی) قرار داده و آن را تحت عنوان طب سنتی اسلامی در قالب یک رشته تحصیلی در دانشکده طب سنتی ارمنستان به ثب...
کارگردان: رضا درستکار
این مستند درباره زندگی محمد باقر کرمی خوانساری است و روزگار و فیزیک و شمایل عجیب این مرد 53 ساله را به تصویر می کشد که 52 سال از زندگی اش را در ارتفاعی کوتاه و به شکلی ویژه و از منظری، معجزه آسا زیسته است.
کارگردان: احمد جان میرزایی
"جرج جرداق" شاعر مسیحی لبنانی، اشعار متعددی پیرامون بزرگان اسلام سروده است. با توجه به اینکه او مسیحی است. بسیاری در پی انگیزه ستایش او از شخصیت های عالم تشیع بخصوص حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) هستند. این مستند روایتگر زندگی اوست.
کارگردان: رهبر قنبری
یک سوار کار ایرانی تندیسی از منشور کوروش به انضمام کارت هایی که متن ترجمه شده آن است، به عنوان اولین اعلامیه حقوق بشر از طوس به المپیک چین می برد. او و همراهانش در این مسیر از کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان، مغولستان و چین و شهرهای باجگیران، عشق آباد، بخارا، تاشکند، جلال آباد، بیشکک، عیسی کول می گذرند و در هرجا که اقامت می کنند از این هدایا به مردم و نهادهای فرهنگی می دهند تا پیام آور صلح باشند.
کارگردان: مهرداد غفارزاده
انجمن عکاسان دفاع مقدس 7 نفر از عکاسان عملیات رمضان با نام های سعید صادقی- علی فریدونی - حسین حیدری- امیرعلی جوادیان- عربعلی هاشمی- منوچهر قلم چی- محمد رضا شرف الدین را برای افطار دعوت می کند و تصاویری که آنها گرفته اند را روی میز می گذارد و آنها خاطرات تصویر و رشادت هایی که دیده اند را بیان می کنند.