- منظوم
- فیلم ها
- فیلم سینمایی پانزده 59 (1391)
- آثار مرتبط پانزده 59 (1391)
آثار مرتبط فیلم پانزده 59 | منظوم
کارگردان: علی عبدالوهاب
مصاف: «مصاف 1» اولین قسمت از مستند دوقسمتی «مصاف» است که شرح تحولات ده ساله اول یعنی 1368 تا 1378 و رویارویی جریان های مختلف را بازخوانی می کند....
کارگردان: مصطفی رضوانی
مستند «مهار نشده» درباره ترور ۲ دانشمند هسته ای در نوامبر ۲۰۱۰، «محتشم» را با پرونده اتمی ایران درگیر می کند. او وادار به بررسی اتهام ایران در ساخت سلاح اتمی شده و در این مسیر، با رخدادهای گوناگونی مواجه می شود...
کارگردان: حسین شمقدری
مستند «یزدان تفنگ ندارد» روایت اتفاقاتی است که ۲۵ خرداد ماه و در کنار نرده های دانشگاه شریف آغاز شد و دانشجوی نخبه این دانشگاه، سیدطه رضا را جهت یافتن بخشی از حقیقت ماجراهای سال ۱۳۸۸، فرای نگاه های تکراری، شعاری، رسمی و مرسوم رسانه ای...
کارگردان: سید مصطفی آهنگر ها
سفری برای بازگشت: فلسطینی های سرتاسر دنیا 30 ام مارس هر سال را به یاد زمین های مصادره شده شان تحت عنوان روز زمین گرامی می دارند. سال 2012 گروه های مردم نهاد جهان تصمیم می گیرند تحت عنوان "کاروان جهانی مسیره القدس العالمیه(مسیره القدس العالمیه)" خود را از اقص...
کارگردان: روح الله قاسمی، امیر شاملوفرد
پرواز در آب: در ۱۲ تیر ماه سال ۱۳۶۷ ناو جنگی آمریکایی وینسس در اقدامی جنایتکارانه و ددمنشانه، هوایپیمای ایرباس حامل مسافران ایرانی را مورد هدف موشک های خود قرار داد و جان بیش از ۲۰۰ مسافر این هواپیما را گرفت. حالا جمعی از جانبازان جنگ تحمیلی برای بزرگداشت شهدای ا..
کارگردان: وحید فرجی
تولد در زمین سوخته: مستند «تولد در زمین سوخته» با موضوع اثرات منفی استفاده از تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده ساخته شده است.
کارگردان: وحید فرجی
تولد در زمین سوخته: مستند «تولد در زمین سوخته» با موضوع اثرات منفی استفاده از تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده ساخته شده است.
کارگردان: سیامک مختاری
بابا آمد: مستند « بابا آمد » به زندگی آرمیتا رضایی نژاد دختر شهید رضایی نژاد می پردازد و جزئیات حادثه ترور پدر شهیدش را از زبان خودش برای مخاطبان به تصویر می کشد....
کارگردان: مصطفی حریری
فیلم مستند اتاق جنگ روایت های مسئولان سیاسی و اثرگذار در دوران جنگ از جمله آیت الله هاشمی رفسنجانی، دکتر حسن روحانی، محسن رضایی، علی شمخانی، محمدجواد لاریجانی و چندتن از مسئولان سیاسی نظامی کشور است....
کارگردان: نصیر درویش وند
تاریخ نیروی دریایی ایران معرفی شهدای اولیه دریایی ایران در جنگ جهانی دوم و در ادامه معرفی ناو دریایی شهید میلانیان که در گذشته غرق شده از جمله مواردی است که در این مستند به آن پرداخته می شود. همچنین جستجوی غواصان برای پیدا کردن قطعات ارزشمند آن به تصویر کشیده شده است.
کارگردان: حسن نقاشی
روایت زندگی پرویز جهان، رئیس تجارت خانه جهانیان و همچنین موسس بانک جهانیان که از جمله زرتشتیان مقیم یزد بوده است. او به شدت از قیام های عدالتخواهانه ی مشروطه حمایت مالی کرده و از هند اسلحه تهیه می کرده است. با کشف همین روابط دستور ترور او صادر شده و به ضرب گلوله دار فانی را وداع گفت. این زندگی نامه از زبان جمشید وزرا تنها بازمانده ی این خانواده بیان می شود.
کارگردان: محسن اسلام زاده
با شروع انقلاب "17 فوریه" در لیبی، نام مکانی بر سر زبان ها افتاد. مکانی که اسرار مخوفی را در خود محبوس داشت و حتی پس از وقوع انقلاب نیز ناگفته های آن فاش نشده است. "زندان ابوسلیم" نمادی از حبس یک ملت در زندانی به وسعت مرزهای لیبی بود. ملتی که 42 سال در اسارت دیکتاتوری "سرهنگ قذافی" قرار داشت. مستند "اسرار زندان ابوسلیم" سعی دارد بخشی از وقایع هولناکی را که در این زندان رخ داده است، توسط افرادی که دهه ها در آنجا محبوس بودند، روایت کند.
کارگردان: سید محسن اصغرزاده
هکتور و سه کله پوک درباره ی شخصیتی به نام هکتور منترو است که سعی دارد با سفر به سرزمین مادری اش ونزئولا به حقایق رابطه ی ایران و ونزوئلا پی ببرد و به این سوال پاسخ دهد که آیا ایران در خاک ونزئولا سعی در ساخت تسلیحات نظامی و اتمی دارد یا خیر؟ که در خلال این جستجو با سه شخصیت کتاب های کمیک (داستان های مصور) به نام آیرون من، بت من و سوپرمن همراه می شود تا از این رهگذر به بررسی تقابل ایران و امریکا در خاک ونزئولا بپردازد.
کارگردان: شهرام میراب اقدم
گشت و گذاری در حمام های تهران با ارجاعاتی به فرهنگ عامه و آدابی که در گذشته در حمام ها رایج بوده و نمود آنها در فیلم های سینمایی آشکار گشته است.ضمناً دوران پر رونق گذشته با اکنون که این حمام ها خالیست و تنها خاطراتی را روی دوش خود حمل می کنند مقایسه می شود.
کارگردان: سید سلیم غفوری
شهید "حاج محمد ابراهیم همت"، فرمانده دلاور لشکر 27 محمد رسول الله در اسفند ماه 1362 در عملیات خیبر به دیدار معبود شتافت. این فیلم به مرور سیر حوادث انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی از ابتدای پیروزی انقلاب تا فتح خرمشهر و دلایل استمرار جنگ پس از فتح خرمشهر از زبان این شهید بزرگوار می پردازد.
کارگردان: سیاوش سرمدی
این مستند سرنوشت چهار دیپلمات ایرانی مفقود شده در لبنان ( آقایان: احمد متوسلیان، محسن موسوی، تقی رستگارمقدم و کاظم اخوان) را پیگیری کرده و اطلاعات منحصر به فردی از سرنوشت آنان ارائه می کند...
کارگردان: مصطفی حریری
فیلم مستند اتاق جنگ روایت های مسئولان سیاسی و اثرگذار در دوران جنگ از جمله آیت الله هاشمی رفسنجانی، دکتر حسن روحانی، محسن رضایی، علی شمخانی، محمدجواد لاریجانی و چندتن از مسئولان سیاسی نظامی کشور است.
کارگردان: تورج کلانتری
فیلم برداشتی متفاوت از اردوی جهادی محبین الائمه در کهنوج کرمان (نوروز ۱۳۹۲) است.
کارگردان: مرتضی پایه شناس
صبح 21 تیر ماه 1385 اسرائیل به بهانه ی آزاد کردن دو سربازی که روز قبل به اسارت حزب الله درآمده بودند به لبنان حمله کرد که یکباره به کل لبنان کشیده شد. اما تجربه آن برای روستاهای همجوار مرز اسرائیل مانند عیترون شکل دیگری داشت و از زبان ساکنان آنجا با تجربیات شان، ترس هایشان، صلح شوری هایشان آشنا می شویم. در این روستا 300 خانه تخریب و 700 خانه صدمه دید ولی هیچگاه خالی از سکنه نشد.
کارگردان: محمد علی هاشم زهی
فیلم تاریخچه ای کوتاه از مسلمانان برمه (میانمار) ارائه می کند و سپس طی گشت و گذاری در اردوگاه آنان در هند وضعیت آنها را نشان می دهد و فجایع را باز گو می کند. از جمله قانونی که در سال 1982 به تصویب رسید و طبق آن از 144 قوم موجود 135 قوم را شهروند و ما بقی را خارجی دانستند که اکثرا مسلمان بودند. همینطور وضعیت آنها در اردوگاه ها و قتل عام به بهانه های مختلف مسائلی است که آنها را مجبور می کند به اطرف پناهنده شوند
کارگردان: سیدرضا رضوی
در تظاهرات روز 17 شهریور 1357 آپاراتچی سینما ملت (سیلوانا) واقع در میدان ژاله سابق (شهدا) که حالا تبدیل به پردیس شکوفه شده، از پنجره کوچک آپاراتخانه مشرف به میدان شهدا وقایع، در گیری ها و کشتار مردم توسط نیروها و ماموران شاه را می بیند و در این فیلم آن ها را بازگو می کند.
کارگردان: ندارد
در این فیلم پیدایش روزنامه در ایران و سیر تحولات و حوادث حاکم بر آن حرفه به تصویر کشیده شده است...
کارگردان: علیرضا اسلامی
این مستند درباره دو نفر از مخالفان واقعه هولوکاست است که ساکن ایتالیا هستند. "دون فلوریانو"کشیش کاتولیکی است که به دلیل مخالفت با این مساله از واتیکان اخراج می شود و شخصیت بعدی پروفسور "دامیانی " استاد تاریخ است که در کلاس درس مطالبی در انتقاد از مستند "پیروزی و پیروزمندان" که از تلویزیون ایتالیا در حمایت از هولوکاست پخش شده بود بیان می کند که در نهایت به اخراج او از دبیرستان منجر می شود. فیلم سیطره صهیونیست ها بر رسانه ها و افکار مردم را به تصویر می کشد.
کارگردان: سید محمدرضا هاشمیان
مستند به بررسی چگونگی ثبت وقایع حیاتی در تاریخ ایران و همچنین نقش "شناسنامه" به عنوان مهم ترین سند هویتی هر شخص در جامعه می پردازد.
کارگردان: علی خسروی
"عبدالصاحب عبود زاده" یکی از جانبازان اهل خرمشهر به بازگویی حمله صدام می پردازد و آنچه دیده بر زبان می آورد او ضمن گشت و گذار در شهر روحیه بالای مردم خرمشهر را به نمایش می گذارد و دفاع از خرمشهر را از نگاه اهالی آنجا بررسی می کند.
کارگردان: پوران صارمی
پرتره ای درباره ی "پروین اعتصامی" شاعره نامی کشور است، آنچه که در ساختار اصلی این فیلم مستند بازتاب دارد، جوشش درونی شاعره ای است که با برگزیدن واژه های خاص، علیه فقر و بی عدالتی و رنج مردم روزگارش سخن می گفت.او معلم بزرگی بود که می کوشید تا روشنایی، دانایی و خرد را فرا راه ِ همنوعآنش قرار دهد.این فیلم در خانه یوسف اعتصامی پدر پروین اعتصامی ساخته شده است.
کارگردان: کاوه بهرامی مقدم
پیرامون تاریخچه و نحوه زندگی محمّد غفاری (کمال الملک) و همچنین تاثیرات او در عرصه نقاشی بر دوران معاصر، گفتگو می شود و تصاویری از آثار به جای مانده از این نقاش بزرگ را ارائه می دهد.
کارگردان: مهدی یار محمدی
چهار روز بعد از قطعنامه 598 شورای امنیت 31/4/1367 توسط ایران، هواپیماهای عراقی روستای دالاهو (استان کرمانشاه) مورد بمباران شیمیایی قرار می دهند و اهالی این روستا بعد از گذشت سال ها هنوز از عواقب ناشی از آن رنج می برند و با سختی زندگی می کنند.
کارگردان: وحید زارع زاده
درباره چکناواریان آهنگساز ارمنی ایرانی، "مایسترو" به زبان ارمنی به معنای استاد است. چکناواریان بیش از 75 اثر شامل سمفونی، اپرا، موسیقی مجلسی، کنسرتو برای پیانو، ویلن پیپا، موسیقی باله، موسیقی فیلم و ... ساخته و چندین سال برای ساخت اپرای رستم و سهراب وقت صرف کرده است.
کارگردان: محمدتقی فهیم
کارگردان این مستند که خود از کارمندان قدیمی و شاغل در موسسه کیهان بوده است، به تاریخ شکل گیری این روزنامه از سال 1321 تا پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 می پردازد.این فیلم با استفاده از اسناد، تصاویر آرشیوی، روایت ها و مدارک تاریخی ساخته شده است در این مستند با سه روایت مواجه هستیم، روایت نخست مصاحبه ها و نقل خاطرات از زبان نویسندگان و کارکنان قدیمی روزنامه است روایت دوم نقل اسناد حکومتی و مدارک سازماندهی شده از طریق روزنامه کیهان از مـنظر دانای کل است که توسط "هوشنگ توکلی" روایت می شود و روایت...
کارگردان: طاها کریمی
سعید فرمانده مزدور ارتش بعث عراق با افراد گردان نظامی خود در عملیات نسل کشی انفال در سال 1988 شرکت کرده است. در این عملیات 182000 نفر توسط رژیم بعث عراق در گورهای دسته جمعی مدفون شدند و 4000 روستای آنان با خاک یکسان شد. اکنون او در دادگاه محاکمه فرماندهان مزدور ارتش بعث یکی از متهمان است. سعید اکنون شهر به شهر و روستا به روستا میگردد و با دوربین تصویربرداری خود به دنبال شاهدانی است که ادعا می کند آن ها را در حین عملیات انفال از مرگ حتمی نجات داده است. او از شاهدان خود می خواهد جلوی دوربین او را ...
کارگردان: مهدی اسدی
به بررسی ادیان مختلف از پیش از تاریخ تا کنون پرداخته است و گواه و مستنداتی برای مبعوث شدن پیامبر اکرم(ص) و خاتم بودن وی از دیگر ادیان بیان کرده و همچنین نیایش های ادیان مختلف را با هم و به صورت مشترک در ایران نشان می دهد.
کارگردان: رضا عرفانی
نگاهی انسانی به واقعه دهم دی ماه سال 1357 در شهر مشهد که ارتش شاه مردم را در کوچه و خیابان به خاک و خون کشید و به یکشنبه خونین معروف شد صحبت با خانواده ی شهدا و بررسی روند انقلاب بعد از آن واقعه موارد دیگری است که در این مستند به آن پرداخته می شود .
کارگردان: بهروز مفید، داریوش یاری
نگاهی علمی و پژوهشی به حرکت امام حسین(ع) از مدینه به مکه، از مکه به کربلا و شهادت ایشان در این سرزمین دارد. در این فیلم شکلگیری تمدن اسلامی از آن زمان تا امروز و تاثیر قیام اباعبدالله در جهان اسلام مورد بررسی قرار میگیرد.
کارگردان: تورج کلانتری
شکوفه های زمستان: این مستند درباره هنر انقلاب و شکل گیری اولین حلقه های هنری درمورد مضامین انقلابی در دهه50 است.
کارگردان: رضا برجی
در سال 1995، صرب ها با همکاری نیروهای هلندی، بعد از 4 سال محاصره، وارد شهر سربرنیتسا شدند و در حدود 10 تا 12 هزار نفر از مردم مسلمان را در کمتراز 48 ساعت قتل عام کردند. فیلم مادران سربرنیتسا واقعه ی این نسل کشی آشکار را برای مردم جهان شرح می دهد.
کارگردان: محمدرضا هاشمیان
مستند «سبز، سپید، سرخ» درباره تغییر و تحولات در طرح و رنگ پرچم ایران طی قرون مختلف قرار است...
کارگردان: سیاوش سرمدی
فیلم مستند جنگ ششم، ساخته سیاوش سرمدی، روایتی دیگر از رزم ۳۳ روزه حزب الله لبنان علیه رژیم اشغالگر قدس است...
کارگردان: محسن برمهانی
این مستند به انقلاب تونس و دلایل و اتفاقات و حواشی تاریخی ان میپردازد...
کارگردان: محمد طیب
بررسی چگونگی پیدایش، بکارگیری و اثرگذاری پدیده ی پروپاگاندا از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون، به طور کلی پروپاگاندا ابزاریست در دست رسانه برای اسلام هراسی و رسیدن به مقاصد و منافع افراد و شرکتهای اقتصادی و نظامی و در نهایت کنترل نظم و ایجاد ثبات و امنیت جهانی توسط امریکا و تهدید جلوه دادن برخی کشورها برای جهانیان علی الخصوص امریکا.