- منظوم
- فیلم ها
- فیلم سینمایی هندسه کوچ (1388)
- آثار مرتبط هندسه کوچ (1388)
آثار مرتبط فیلم هندسه کوچ | منظوم
کارگردان: نادیه جعفری، محمود مزرعتی
صد سال پیش، با ورود اولین پزشکان تحصیل کرده در خارج از کشور، طب سنتی و حجامت در کشور غیر قانونی اعلام می شود. در سال 1363-1364 استاد "حسن خیراندیش" در صدد احیای آن برمی آید. او با مشکلات فراوانی روبرو می شود تا اینکه موفق می گردد رسما حجامت را از طریق قانون وارد حوزه درمان کند. استاد خیراندیش، طب سنتی را در چهارچوب دستورات دینی برگرفته از احادیث ائمه، طب الرضا، طب الصادق و نیز طب پیامبر (طب النبی) قرار داده و آن را تحت عنوان طب سنتی اسلامی در قالب یک رشته تحصیلی در دانشکده طب سنتی ارمنستان به ثب...
کارگردان: عباس امینی
بررسی فاجعه سینما رکس آبادان پس از 30 سال وگفتگو با بازماندگان کسانی که در روز 28 مرداد 57 در این فاجعه از بین رفتند. همچنین در این مستند کسانی که برای امدادرسانی به محل رفته بودند، خاطرات دردآور و شگفت انگیز خود را بازگو می کنند.
کارگردان: منوچهر طیاب
این مستند خلیج فارس و جزایر اطراف آن را در حین سفر، از لحاظ جغرافیایی، اقتصادی، تاریخی و آداب و رسوم و سنت های مردم آن نواحی مورد بررسی قرار می دهد.
کارگردان: سید محمدرضا هاشمیان
مستند به بررسی چگونگی ثبت وقایع حیاتی در تاریخ ایران و همچنین نقش "شناسنامه" به عنوان مهم ترین سند هویتی هر شخص در جامعه می پردازد.
کارگردان: محمدتقی فهیم
کارگردان این مستند که خود از کارمندان قدیمی و شاغل در موسسه کیهان بوده است، به تاریخ شکل گیری این روزنامه از سال 1321 تا پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 می پردازد.این فیلم با استفاده از اسناد، تصاویر آرشیوی، روایت ها و مدارک تاریخی ساخته شده است در این مستند با سه روایت مواجه هستیم، روایت نخست مصاحبه ها و نقل خاطرات از زبان نویسندگان و کارکنان قدیمی روزنامه است روایت دوم نقل اسناد حکومتی و مدارک سازماندهی شده از طریق روزنامه کیهان از مـنظر دانای کل است که توسط "هوشنگ توکلی" روایت می شود و روایت...
کارگردان: کیانوش عیاری
سرگذشت خانوادهای در شش دهه. روایت زندگی محتشم از ۱۵ تا ۸۰ سالگی که در مرگ خواهر بزرگترش خود را مقصر میداند.
کارگردان: عباس رافعی
5 نفر که در فضای ملتهب آبان ماه سال 1357 درصدد هستند تا به آخرین پروازی که از ایران خارج می شود، برسند اما در ادامه ماجرایی سرنوشت این افرادی را به همدیگر پیوند می زند...
کارگردان: عباس کیارستمی
صد و چهارده بازیگر زن سینما، تلویزیون و تئاتر ایران در حال تماشای نمایشی بر اساس داستان خسرو و شیرین اثر حکیم نظامی گنجوی هستند...
کارگردان: علی حمدان
فیلم در مورد نورمن فینکلشتاین و سفر او به لبنان است. اوهزینه های زیادی برای اعتقادات خود می پردازد و به همدردی با پناهندگان فلطینی و مقاومت لبنان پایبند است. دوربین این فیلم او را در سفر به اردوگاه های فلسطینی در شمال و روستای قانا در جنوب لبنان همراهی می کند.
کارگردان: رضا برجی
در سال 1995، صرب ها با همکاری نیروهای هلندی، بعد از 4 سال محاصره، وارد شهر سربرنیتسا شدند و در حدود 10 تا 12 هزار نفر از مردم مسلمان را در کمتراز 48 ساعت قتل عام کردند. فیلم مادران سربرنیتسا واقعه ی این نسل کشی آشکار را برای مردم جهان شرح می دهد.
کارگردان: عابدین مهدوی
12 ژانویه 2010 میلادی زلزله هفت ریشتری جزیره هائیتی را به شدت تخریب می کند. این فیلم پس از مقدمه کوتاهی از تاریخچه تشکیل این کشور و موقعیت جغرافیایی آن، روایت عکاسی است که از ایران به محل می رود تا وقایع را ثبت کند و از نزدیک ابعاد فاجعه و مهربانی مردم مصیبت دیده را نشان دهد.
کارگردان: رایا نصیری
فیلم درباره پدیده اسیدپاشی است که آن را به عنوان وسیله ای برای دزدی نشان می دهد. تصور عمومی این است که اسیدپاشی وسیله ای برای انتقامجویی ناموسی است وبیشتر زنان قربانی آن هستند.اما قربانیانی که در این فیلم می بینیم مردان جوان و خانواده داری هستند، و مرتکبین اسیدپاشی سه نوجوان پانزده ساله و پیرمردی که گویا تحریک کننده آن ها بوده است. پی گیری فیلمساز در یافتن همه این ها و به سخن آوردن شان و انتخاب حرف های موثرتر و چیدن آن ها کنار هم از ویژگی های این مستند است.
کارگردان: هانیه مجیدی
مراجعه به کلاس های خودگردان افغان و عدم امکان تحصیل فرزندان افغانی در مدارس دولتی را بررسی می کند و تلاش معلمان افغان که این کلاس ها را برای آینده فرزندان خود تشکیل می دهند و به صورت پنهان به آموزش این کودکان می پردازند را نشان می دهد.
کارگردان: سیدجواد میرهاشمی
پرتره ای از استاد باستانی پاریزی است. در این مستند آثار ، زندگی و روحیات ایشان از زبان خودش و دوستانش که اکثرا اساتید به نام حوزه فرهنگ و اندیشه هستند مرور می شود.
کارگردان: رهبر قنبری
یک سوار کار ایرانی تندیسی از منشور کوروش به انضمام کارت هایی که متن ترجمه شده آن است، به عنوان اولین اعلامیه حقوق بشر از طوس به المپیک چین می برد. او و همراهانش در این مسیر از کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان، مغولستان و چین و شهرهای باجگیران، عشق آباد، بخارا، تاشکند، جلال آباد، بیشکک، عیسی کول می گذرند و در هرجا که اقامت می کنند از این هدایا به مردم و نهادهای فرهنگی می دهند تا پیام آور صلح باشند.
کارگردان: مصطفی کرمی
داستان آپاراتچی جوانی که به دلیل عدم استقبال مردم شهر از سالن سینما، امکانات نمایش فیلم را به یکی از روستاهای ایلام برده تا به آنها سینما را معرفی کند. ولی کسی جز بچه ها از او استقبال نمی کند. بعدا متوجه می شود که در سال 1362 شخصی با کمک مردم این روستا فیلم حادثه ای درمورد مهران می سازد. اما پولی به آنها پرداخت نمی کند و از آنجا می رود و مردم خاطره شیرینی از سینما ندارند و خود را با رقص و موسیقی سرگرم می کنند. اما او بالآخره فیلمی برای مردم نمایش می دهد اما چون امکان پخش صدا ندارد یک نفره پای پر...
کارگردان: مهدی یمانی
زندگینامه شاعر بزرگ رودکی است و نشان می دهد که در قرن بیستم و تلاش روس ها و اثرات مغول ها رفته رفته فرهنگ تاجبکستان را نابود می کرد که با پیدا شدن مقبره ی رودکی و زادگاه او فرهنگ اصیل تاجیکی مجدد احیا شد. در این فیلم با مردم صحبت می کند که همگی چند بیتی از این شاعر را در ذهن دارند و تکرار روزمره زندگی اشان است.
کارگردان: مهدی قربان پور
در این مستند در مورد عکس های عباس ملکی (عکاس 17 شهریور 57) صحبت می شود که چگونه او به میدان ژاله رفت و تصاویر را گرفت و بعد از ظهور عکس ها تا زمان انقلاب امکان چاپ و نشر آن وجود نداشت. بعد از انقلاب، این عکس ها به عنوان نماد مبارزه در همه جا پخش و انتشار یافت.
کارگردان: محمدرضا ورزی
به روایت بخشی از تاریخ معاصر ایران میپردازد. ماجرا از ترور ناصرالدین شاه قاجار آغاز شده و با امضای حکم مشروطیت توسط مظفرالدین شاه به پایان میرسد.
کارگردان: مصطفی رضوانی
مستند «مهار نشده» درباره ترور ۲ دانشمند هسته ای در نوامبر ۲۰۱۰، «محتشم» را با پرونده اتمی ایران درگیر می کند. او وادار به بررسی اتهام ایران در ساخت سلاح اتمی شده و در این مسیر، با رخدادهای گوناگونی مواجه می شود...
کارگردان: حسین شمقدری
مستند «یزدان تفنگ ندارد» روایت اتفاقاتی است که ۲۵ خرداد ماه و در کنار نرده های دانشگاه شریف آغاز شد و دانشجوی نخبه این دانشگاه، سیدطه رضا را جهت یافتن بخشی از حقیقت ماجراهای سال ۱۳۸۸، فرای نگاه های تکراری، شعاری، رسمی و مرسوم رسانه ای...
کارگردان: وحید فرجی
جنگ پنهان: جنگ 33 روزه نبردی معروف در آغازین سال های قرن بیست و یکم است، جنگی خونین که با تجاوز آشکار صهیونیست ها شروع شد و با دفاع جانانه حزب الله لبنان به شکست اسرائیل انجامید. مستند «جنگ پنهان» به گوشه ای از تبعات جنگ 33 روزه که در تاستان 1385 بی...
کارگردان: وحید فرجی
تولد در زمین سوخته: مستند «تولد در زمین سوخته» با موضوع اثرات منفی استفاده از تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده ساخته شده است.
کارگردان: وحید فرجی
تولد در زمین سوخته: مستند «تولد در زمین سوخته» با موضوع اثرات منفی استفاده از تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده ساخته شده است.
کارگردان: نصیر درویش وند
تاریخ نیروی دریایی ایران معرفی شهدای اولیه دریایی ایران در جنگ جهانی دوم و در ادامه معرفی ناو دریایی شهید میلانیان که در گذشته غرق شده از جمله مواردی است که در این مستند به آن پرداخته می شود. همچنین جستجوی غواصان برای پیدا کردن قطعات ارزشمند آن به تصویر کشیده شده است.
کارگردان: سید سلیم غفوری
شهید "حاج محمد ابراهیم همت"، فرمانده دلاور لشکر 27 محمد رسول الله در اسفند ماه 1362 در عملیات خیبر به دیدار معبود شتافت. این فیلم به مرور سیر حوادث انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی از ابتدای پیروزی انقلاب تا فتح خرمشهر و دلایل استمرار جنگ پس از فتح خرمشهر از زبان این شهید بزرگوار می پردازد.
کارگردان: سیاوش سرمدی
این مستند سرنوشت چهار دیپلمات ایرانی مفقود شده در لبنان ( آقایان: احمد متوسلیان، محسن موسوی، تقی رستگارمقدم و کاظم اخوان) را پیگیری کرده و اطلاعات منحصر به فردی از سرنوشت آنان ارائه می کند...
کارگردان: مرتضی پایه شناس
صبح 21 تیر ماه 1385 اسرائیل به بهانه ی آزاد کردن دو سربازی که روز قبل به اسارت حزب الله درآمده بودند به لبنان حمله کرد که یکباره به کل لبنان کشیده شد. اما تجربه آن برای روستاهای همجوار مرز اسرائیل مانند عیترون شکل دیگری داشت و از زبان ساکنان آنجا با تجربیات شان، ترس هایشان، صلح شوری هایشان آشنا می شویم. در این روستا 300 خانه تخریب و 700 خانه صدمه دید ولی هیچگاه خالی از سکنه نشد.
کارگردان: پوران صارمی
پرتره ای درباره ی "پروین اعتصامی" شاعره نامی کشور است، آنچه که در ساختار اصلی این فیلم مستند بازتاب دارد، جوشش درونی شاعره ای است که با برگزیدن واژه های خاص، علیه فقر و بی عدالتی و رنج مردم روزگارش سخن می گفت.او معلم بزرگی بود که می کوشید تا روشنایی، دانایی و خرد را فرا راه ِ همنوعآنش قرار دهد.این فیلم در خانه یوسف اعتصامی پدر پروین اعتصامی ساخته شده است.
کارگردان: محسن خان جهانی
مجموعه مستندهای ورزشی شامل چهار فیلم : من لیدر هستم، کلاه شیشه ای، کلید ، خاطرات یک قاضی جایزه بهترین کارگردانی بخش مستند شامل تندیس جشنواره، لوح افتخار و جایزه نقدی از جشنواره فیلمهای ورزشی تهران
کارگردان: علی فتح لایق زاده
این مستند روایت کودکان روستای گاودانه است که برای رفتن به مدرسه و دیدن دنیای خارج از روستا، تنها راه ارتباط آنها عبور از رودخانه است. به همین خاطر آنها مجبورند از دستگاهی به نام "گرگر" استفاده کنند که این دستگاه انگشتان دست این کودکان را قطع کرده است.
کارگردان: وحید زارع زاده
درباره چکناواریان آهنگساز ارمنی ایرانی، "مایسترو" به زبان ارمنی به معنای استاد است. چکناواریان بیش از 75 اثر شامل سمفونی، اپرا، موسیقی مجلسی، کنسرتو برای پیانو، ویلن پیپا، موسیقی باله، موسیقی فیلم و ... ساخته و چندین سال برای ساخت اپرای رستم و سهراب وقت صرف کرده است.
کارگردان: طاها کریمی
سعید فرمانده مزدور ارتش بعث عراق با افراد گردان نظامی خود در عملیات نسل کشی انفال در سال 1988 شرکت کرده است. در این عملیات 182000 نفر توسط رژیم بعث عراق در گورهای دسته جمعی مدفون شدند و 4000 روستای آنان با خاک یکسان شد. اکنون او در دادگاه محاکمه فرماندهان مزدور ارتش بعث یکی از متهمان است. سعید اکنون شهر به شهر و روستا به روستا میگردد و با دوربین تصویربرداری خود به دنبال شاهدانی است که ادعا می کند آن ها را در حین عملیات انفال از مرگ حتمی نجات داده است. او از شاهدان خود می خواهد جلوی دوربین او را ...
کارگردان: رضا عرفانی
نگاهی انسانی به واقعه دهم دی ماه سال 1357 در شهر مشهد که ارتش شاه مردم را در کوچه و خیابان به خاک و خون کشید و به یکشنبه خونین معروف شد صحبت با خانواده ی شهدا و بررسی روند انقلاب بعد از آن واقعه موارد دیگری است که در این مستند به آن پرداخته می شود .
کارگردان: مجید کلهر
جمیله قصفی: جمیله یک دختر لبنانی است. هنگامی که مادر جمیله او را باردار بود، پدرش توسط صهیونیست ها اسیر می شود. جمیله بدنیا می آید و با گذشت روزها آرام آرام و در نبود پدر با عکس ها و نامه های او بزرگ می شود. پدر که با دیدن اولین عکس از جمیله روحی تازه در کالبدش ...
کارگردان: سید مصطفی آهنگر ها
سفری برای بازگشت: فلسطینی های سرتاسر دنیا 30 ام مارس هر سال را به یاد زمین های مصادره شده شان تحت عنوان روز زمین گرامی می دارند. سال 2012 گروه های مردم نهاد جهان تصمیم می گیرند تحت عنوان "کاروان جهانی مسیره القدس العالمیه(مسیره القدس العالمیه)" خود را از اقص...
کارگردان: رضا برجی
سواحل اشک و زیتون: رژیم اشغالگر قدس که کینه مردم و مقاومت اسلامی لبنان را از بابت شکست و عقب نشینی سال 2000 هنوز فراموش نکرده است، در تاریخ 22/4/1385 به بهانه اسارت دو تن از سربازان این رژیم، تهاجم گسترده و همه جانبه ای را به لبنان آغاز نمود. تهاجمی که هدف آن از بین بر...